ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ποιον θα στηρίξει ο Α. Δημητριάδης στον δεύτερο γύρο; (ηχητικό)

Τα κριτήρια επιλογής, η επόμενη μέρα και η ερώτηση για Μαυρογιάννη

Καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης μιλώντας για την εξέλιξη της προεκλογικής διαδικασίας. Μεταξύ άλλων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Αχιλλέας Δημητριάδης κλήθηκε να σχολιάσει το τι προτίθεται να πράξει σε περίπτωση που ο ίδιος δεν περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Εάν ο διαπραγματευτής του Κυπριακού δεν ήταν κομμάτι του προβλήματος τότε ποιος μας έφερε εδώ;»

Ερωτηθείς για το πως υποδέχθηκε τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης, ο Αχιλλέας Δημητριάδης υπογράμμισε πως είναι σταθερά τέταρτος στις προτιμήσεις όντας παράλληλα ο μοναδικός πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος, υπενθυμίζοντας στο κοινό πως ούτε ο δεύτερος ούτε ο τρίτος φαίνονται να μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές και χάνουν πανηγυρικά από τον πρώτο. Πρόσθεσε επίσης πως οι 3 υποψηφιότητες που προηγούνται είναι κομμάτι του συστήματος ενώ έχουν υπηρετήσει από διαφορετικά πόστα την Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Τα κριτήρια στήριξης υποψηφίου

Εν συνεχεία δήλωσε κατηγορηματικά πως θα τοποθετηθεί για την προτίμηση και την στήριξη του –εάν ο ίδιος δεν βρεθεί στον δεύτερο γύρο- αφού θεωρεί υποχρέωση του να παραθέσει την δική του άποψη. «Αυτό είναι χαρακτηριστικό ενός ηγέτη…» ανέφερε, το να μπορεί να αποφασίζει στα δύσκολα, ενώ δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει πολιτικό κόστος. Για το πόσοι θα ακολουθήσουν την δική του γραμμή και στον δεύτερο γύρο δεν παρουσιάστηκε βέβαιος λόγω της απουσίας πολιτικού σχηματισμού πίσω από την υποψηφιότητά του. Στο πλαίσιο κριτηρίων με βάση τα οποία θα αποφανθεί για το ποιον θα στηρίξει, ανέφερε μεταξύ άλλων το τίμιο κράτος και το «όχι στην διχοτόμηση, η λύση μας συμφέρει» που βρίσκονται στις προγραμματικές του θέσεις, θέτοντας ουσιαστικά σαν κύριους πυλώνες της επιλογής του την διαφθορά και το Κυπριακό (τασσόμενος υπέρ της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και ως βάση τα έξι σημεία του πλαισίου Γκουτέρες).

Είναι πιο κοντά στον Μαυρογιάννη ο Δημητριάδης;

«Με όσα αναφέρετε, θα έλεγα πως οι θέσεις σας είναι πιο κοντά σε αυτές του Ανδρέα Μαυρογιάννη» ανέφερε ο παρουσιαστής της εκπομπής, Απόστολος Τομαράς, με τον Αχιλλέα Δημητριάδη να τονίζει πως «Δεν θα πω σε ποιον είμαι πιο κοντά και πιο μακριά. Έχω τις θέσεις μου, όποιος είναι πιο κοντά θα τον στηρίξω» ενώ έριξε τα πυρά του στον Ανδρέα Μαυρογιάννη λέγοντας «Του καταλογίζω το θέμα της σιωπής ενώ εξελίσσονταν αυτά τα τραγικά σε σχέση με το Κυπριακό και πλέον βρισκόμαστε στα βράχια της διχοτόμησης» για να καταλήξει λέγοντας «Εάν ο διαπραγματευτής του Κυπριακού δεν ήταν κομμάτι του προβλήματος τότε ποιος μας έφερε εδώ;»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση