ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόσο κοντά έπεσαν οι δημοσκοπήσεις για τις Προεδρικές

Οι προβλέψεις και τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών για το 2023

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συγκρίνοντας το αποτελέσματα της κάλπης για τις Προεδρικές του 2023 με την εικόνα που έδιναν οι δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές, προκύπτει πως οι δημοσκόποι έπεσαν πολύ κοντά. Ωστόσο, δεν είχε σεβαστό προβάδισμα ο Νίκος Χριστοδουλίδης, έναντι του δεύτερου, ενώ η μάχη μεταξύ του δεύτερου και τρίτου τελικά δεν ήταν «σώμα με σώμα».

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών για το 2023, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωσε ποσοστά ύψους 32%, δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 29,6% και τρίτος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 26,1%.

Συνολικά ψήφισαν 404.000 ψηφοφόροι από τους 552.000 που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Από την κάλπη απείχαν 156.000.

Στην τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της «Κ» η Symmetron Market, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 34,2%, ενώ δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 24,5% και τρίτος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 24,1%.

 

Made withVisme

 

Κατά την τελευταία δημοσκόπηση της CYMAR που διενήργησε για λογαριασμό του καναλιού Ant1, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 32%, ενώ δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 18% και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 17%.

Η Prime Consulting Ltd που διενήργησε δημοσκόπηση για λογαριασμό του καναλιού Sigma, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 30,3%, δεύτερος ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 22,8% και τρίτος, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 22%.

Στη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΡΙΚ η CMRC Cypronetwork, στη διευκρινισμένη πρόθεση ψήφου ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωνε ποσοστά ύψους 34,5%, δεύτερος ήταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ποσοστό 29,5% και τρίτος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 28%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας "Πολίτης" η Novema, ο Νίκος Χριστοδουλίδης λάμβανε ποσοστό 26,5%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου λάμβανε τη δεύτερη θέση με 21,4% και έβγαινε τρίτος ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 19,8%.

Στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε για την τηλεόραση του Alpha Κύπρου η Rai Consultants, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έβγαινε πρώτος με 31,9%, δεύτερος έβγαινε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 22,9% και τρίτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 20,1%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Σοβαρά τώρα;;;Έπεσαν πολύ κοντά;;;Τεράστιες αποκλίσεις και λάθη ως προς το ποιοι θα είναι στο δεύτερο γύρο. Εμείς από Ελλάδα τα βλέπουμε και γελάμε!

Ιvan Fisher
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023