ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προεδρικές: Ποιοι θα υποβάλουν την Πέμπτη υποψηφιότητα - Το τελικό πρόγραμμα

Τα βλέμματα εκτός από τους υποψηφίους θα στραφούν στα πρόσωπα που θα τους προτείνουν

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στις 5 Ιανουαρίου 2023 για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα διεξαχθεί στη βάση του πιο κάτω προγράμματος:

 

Α/Α

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

 

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

 

08:00 – 08:15 π.μ.

 

ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

 

 08:30 – 08:45 π.μ.

 

ΤΣΕΛΕΣΤΙΝΑ ΝΤΕ ΠΕΤΡΟ

 

 08:45 – 09:00 π.μ.

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

09:00 – 09:15 π.μ.

 

ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΖΕΡΒΙΔΗΣ

 

 09:15 – 09:30 π.μ.

 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

 

 09:30 – 09:45 π.μ.

 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

 

 09:45 – 10:00 π.μ.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

 10:00 – 10:15 π.μ.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ

 

 10:30 - 10:45 π.μ.

 

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

 

 10:45 - 11:00 π.μ.

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

 

 11:00 – 11:15 π.μ.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ

 

 11:15 – 11:30 π.μ.

 

ΙΟΥΛΙΑ ΧΟΒΡΙΝΑ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

 

 11:30 – 11:45 π.μ.

 

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

 

 11:45 – 12:00 μ.

 

Οι προσωπικότητες πίσω από τους υποψηφίους

Τα βλέμματα εκτός από τους υποψηφίους θα στραφούν στα πρόσωπα που θα τους προτείνουν αλλά και τους 100 που θα υποστηρίξουν την κάθε υποψηφιότητα με την υπογραφή τους.

Με Αννίτα ο Αβέρωφ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου θα προταθεί από την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. Η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς πέραν του θεσμικού της χαρακτήρα που προσδίδει πόντους στην υποψηφιότητα Νεοφύτου, παραπέμπει και στη νίκη του Αβέρωφ Νεοφύτου το 2021. Όταν δηλαδή την πρότεινε για την προεδρία της βουλής και στη συνέχεια κατάφερε με την συνεννόηση που είχε με ΔΗΠΑ και ΕΛΑΜ να εκλεγεί. Η αρχική προσπάθεια ήταν να προταθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η αρχική προσπάθεια ήταν να προταθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, προφανώς γιατί ο Πρόεδρος όπως είπε σε αρχικές συνεντεύξεις του, θα προσπαθήσει να μην εμπλακεί στον προεκλογικό, επιθυμώντας έτσι να διαφυλάξει τον θεσμικό του ρόλο. Μία τέτοια κίνηση βεβαίως, θα έστελνε το μήνυμα ενότητας του ΔΗΣΥ και πλήρους σύμπλευσης του Προέδρου με την υποψηφιότητα Νεοφύτου.

Στο πλευρό του Χριστοδουλίδη η κόρη του 

Τον Νίκο Χριστοδουλίδη θα τον προτείνει η 18χρονη κόρη του, Ιωάννα. Με αυτό τον τρόπο θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η υποψηφιότητά του αγκαλιάζεται από νέους ψηφοφόρους.

Ενδιαφέρον πάντως θα έχει το ποιοι 100 θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη δεδομένου ότι η απόφαση που λήφθηκε στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, είναι πως τόσο ο ίδιος αλλά και όποιος τον προτείνει από τα Συναγερμικά μέλη, τίθενται αυτόματα εκτός μητρώου.

Ο γνωστός νομικός, Χαράλαμπος Προύντζος θα προτείνει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη κατά την επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων την Πέμπτη το πρωί στο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Ο Χαράλαμπος Προύντζος προτείνει τον Μαυρογιάννη

Είναι o διευθύνων συνέταιρος του δικηγορικού γραφείου Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε. το οποίο ίδρυσε και διευθύνει από το 2010. Προίσταται των νομικών υπηρεσιών μεγάλου συμβουλευτικού δικτύου για την περιφέρεια Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας.

Ο Χαράλαμπος Προύντζος διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε νομικά ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, τόσο στις ΑΠΕ όσο και στα ζητήματα φυσικού αερίου, ενώ έχει χειριστεί επιτυχώς σημαντικές υποθέσεις στα Δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως Συνταγματικά και εργατικά ζητήματα καθώς και ζητήματα δημοσίων συμβάσεων.

Εξελέγη το 2018 Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με την αυτονόμηση του ιδρύματος. Υπηρέτησε επίσης ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας CYENS.

Η κίνηση αυτή έχει τη δική της σημειολογία, καθώς ο κ. Προύντζος έχει ισχυρή άποψη για την επίλυση του κυπριακού, μέσω συχνής αρθρογραφίας του και δημόσιων παρεμβάσεων. Το γεγονός ότι προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο, αποτελεί σύμφωνα με το επιτελείο την κατάλληλη απάντηση σε όσους βλέπουν με επιφύλαξη τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και την πολιτική που θα ακολουθήσει στην οικονομία σε περίπτωση εκλογής του. Θεωρείται παράλληλα πως ενισχύει το αφήγημα πως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι πολυσυλλεκτική προσωπικότητα καθώς ο κ. Προύντζος δεν προέρχεται από το ΑΚΕΛ, αλλά από τον κεντροδεξιό χώρο.

Προτείνει Κολοκασίδη ο Κωστής Ευσταθίου

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου θα προτείνει τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργο Κολοκασίδη. Μία κίνηση που θα προκαλέσει πολιτικές προεκτάσεις στην ΕΔΕΚ δεδομένου ότι το κόμμα, έχει λάβει επίσημα θέση στήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ήδη η κίνησή του να βρίσκεται στις προσωπικότητες που τον στηρίζουν, έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός της ΕΔΕΚ περί απειθαρχίας, ενώ οι σχέσεις Ευσταθίου-Σιζόπουλου δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδο.

Με Τιτίνα ο Αχιλλέας 

Όπως μαθαίνει η «Κ» τον Αχιλλέα Δημητριάδη θα προτείνει η Τιτίνα Λοϊζίδου. Μία κίνηση σημειολογική, που υπενθυμίζει άλλωστε και την υπόθεση Λοϊζίδου η οποία νίκησε την προσφυγή κατά της Τουρκίας με δικηγόρο της τον Αχιλλέα Δημητριάδη.

Προτείνει Χριστοφίδη ο ζωγράφος Λαδώματος 

Τον υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Χριστοφίδη σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» θα προτείνει ο ζωγράφος Ανδρέας Λαδώματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023