ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόταση Χριστοδουλίδη για σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για διορισμό Επιτροπών

Την πρόταση επεξεργάζεται ο πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γιώργος Αρέστη

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η σύσταση Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τους διορισμούς Επιτροπών και Συμβουλίων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι από τις πρώτες ενέργειες της Κυβέρνησής του, δηλώνει ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, την πρόταση, η οποία θα ενισχύσει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στη δημόσια ζωή, επεξεργάζεται ο πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως Δικαστής του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιώργος Αρέστη.

Οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Αρέστη πραγματοποίησαν συνάντηση και αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι : «Εφόσον λάβουμε την λαϊκή εντολή από τους πολίτες, μία από τις πρώτες ενέργειες της διακυβέρνησής μας θα είναι η δημιουργία και η λειτουργία ανεξάρτητου γνωμοδοτικού συμβουλίου ως αρωγού των αποφάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας για διορισμούς σε Επιτροπές και Συμβούλια, και ο κ. Γιώργος Αρέστη, τον οποίο ευχαριστώ επεξεργάζεται προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στην δημόσια ζωή».

Από την πλευρά του, ο κ Αρέστη τόνισε ότι: «Ανταποκρίθηκα με προθυμία στην πρόταση του Νίκου Χριστοδουλίδη για την προετοιμασία του πλαισίου λειτουργίας του ανεξάρτητου γνωμοδοτικού συμβουλίου για διορισμούς σε Επιτροπές και Συμβούλια, στο βαθμό που αυτό δεν εμποδίζεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της λειτουργίας των θεσμών. Εφόσον ο Νίκος Χριστοδουλίδης εκλεγεί, οι προτάσεις μας θα βρίσκονται στη διάθεσή του, για να τις αξιοποιήσει ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023