ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ψήφο κατά βούληση αποφάσισαν οι Οικολόγοι

Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας και οι αποφάσεις της Εκλογικής Συνδιάσκεψης

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ψήφο κατά βούληση αποφάσισε η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του Κινήματος Οικολόγων καθώς Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης δεν συγκέντρωσαν το 60% της μυστικής ψηφοφορίας. Παράλληλα, η Εκλογική Συνδιάσκεψη αποφάσισε όπως «τα μέλη της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης να μην έχουν δημόσια συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία οποιουδήποτε υποψηφίου για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές».

Η ανακοίνωση των Οικολόγων

Συνεδρίασε σήμερα η Εκλογική Συνδιάσκεψη (Ε.Σ) του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναφορικά τη θέση του Κινήματος Οικολόγων για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών 2023.

Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας είναι το ακόλουθο:

Ανδρέας Μαυρογιάννης :    44,3 %

Νίκος Χριστοδουλίδης:       32,8. %  

Λευκά / Άκυρα:                  21,3 %  

Λευκά / Άκυρα:                  1,6 %  

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν έδωσε την απαιτούμενη από το Καταστατικό, πλειοψηφία του 60%. Ως εκ τούτου το Κίνημα δεν θα υποστηρίξει υποψήφιο για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Επιπρόσθετα

«Η Εκλογική Συνδιάσκεψη αποφάσισε όπως:

1 Τα μέλη της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης να μην έχουν δημόσια συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία οποιουδήποτε υποψηφίου για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

2 Επιπλέον καλούνται τα μέλη της ΠΣ να αποφύγουν να συμμετέχουν ενεργά και δημόσια στην ανακήρυξη και στους πανηγυρισμούς των επιτελείων του νικητή των εκλογών».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023