ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ψήφο κατά βούληση το επικρατέστερο σενάριο στους Οικολόγους

Στις 23 Οκτωβρίου λαμβάνουν τις τελικές τους αποφάσεις

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Απομακρυσμένο είναι πλέον το ενδεχόμενο το Κίνημα Οικολόγων να στηρίξει συγκεκριμένη υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του ‘23 μετά και τη χθεσινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που ουσιαστικά δεν κατέληξε πουθενά. Τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν τα αποτελέσματα του δημοσκόπησής που προηγήθηκε, η οποία δεν κατέδειξε νικητή ενώ αξιολογήθηκε και το ενδεχόμενο να ζητηθούν περαιτέρω διευκρινήσεις από συγκεκριμένους υποψήφιους. Ωστόσο τα μέλη δεν κατέληξαν σε απόφαση μιας και κανείς από τους υποψήφιους δεν κατάφερε να έχει την ισχυρή υποστήριξη εντός του Κινήματος ώστε να υπάρξουν και περαιτέρω κινήσεις.

Μία παραδοχή που έγινε και από πολλά μέλη της Κινήματος κατά τις χθεσινές τους τοποθετήσεις ενώπιον της Κεντρικής. Αυτό που απομένει πλέον για να ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι η Γενική Συνέλευση στις 23 Οκτωβρίου όπου εκεί για να βγει λευκός καπνός, για τον υποψήφιο που θα στηρίξουν οι Οικολόγοι θα πρέπει τα μέλη να του δώσουν πέρα του 60% όπως προνοεί το καταστατικό. Ποσοστό που βάση των σημερινών δεδομένων είναι πλέον δύσκολο να επιτευχθεί.

Μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να κινήσει και την διαδικασία για αυτόνομη κάθοδο αλλά όπως υποστηρίζεται από μέλη της ηγεσίας ούτε αυτό το σενάριο εξασφαλίζει πλειοψηφία για αυτό και θεωρείται επίσης απομακρυσμένο. Έτσι στις 23 του μήνα η απόφαση μάλλον θα είναι ψήφος κατά βούληση. Μία απόφαση που σίγουρα δεν ευνοεί την δύναμη του Κινήματος κυρίως εντός της βουλής μιας και όπως λένε οι φωνές της λογικής θα υπάρχουν δυσκολίες στην εξασφάλιση συνεργασιών ώστε να περάσουν τις προτάσεις τους. Την ίδια ώρα κάποια στελέχη έχουν ήδη διαρρεύσει πως μετά την ολοκλήρωση της Γενική Συνέλευσης θα τοποθετηθούν δημόσια υπέρ συγκεκριμένης υποψηφιότητάς, αν το τελικό πρόσταγμα είναι ψήφος κατά βούληση

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση