ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς σχολιάζουν τα επιτελεία τη δημοσκόπηση της «Κ»

Ακούστε ηχητικό με τις τοποθετήσεις των επιτελείων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της «Κ» για τις Προεδρικές Εκλογές, με βάση την οποία διατηρεί το προβάδισμα ο Χριστοδουλίδης, ενώ ο Μαυρογιάννης είναι δεύτερος με 21,1% και οριακή διαφορά 0,6 από τον Νεοφύτου, σχολίασαν μιλώντας στον «ΣΠΟΡ 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» τα επιτελεία των τριών βασικών υποψηφίων.

Η εκπρόσωπος του επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, Μαριλένα Ευαγγέλου, ερωτηθείσα για τις απώλειες που παρουσιάζει ο υποψήφιος σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, τόνισε πως πρόκειται για μια σταθεροποίηση των ποσοστών του κ. Χριστοδουλίδη ο οποίος ωστόσο εξακολουθεί να παγιώνει μια απόσταση ασφαλείας από τους ανθυποψηφίους του, αντλώντας εισροές από όλους τους κομματικούς χώρους. Επεσήμανε επίσης ότι παρά τα αισιόδοξα μηνύματα, το επιτελείο του κ. Χριστοδουλίδη δεν εφησυχάζεται καθώς η πραγματική ψήφος δίνεται την μέρα των εκλογών. Απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι διανύομε μια περίοδο ανασφάλειας και αβεβαιότητας, η κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι «ο κάθε υποψήφιος δίνει τις προτάσεις και τις λύσεις του» και ότι «ο κ. Χριστοδουλίδης έχει το δικό του πρόγραμμα με προτάσεις για την επόμενη μέρα. Είναι πανέτοιμος να αναλάβει την Προεδρία».

Από την πλευρά της η Ξένια Κωνσταντίνου, στέλεχος του Επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε ότι δεν τους πανικοβάλλουν οι μετρήσεις. Πρόσθεσε ότι η υποψηφιότητα του κ. Νεοφύτου παρουσιάζει μια άνοδο, πιο αργά απ’ ότι θα επιθυμούσαν, αλλά η τελική μάχη δίνεται στην κάλπη. «Συνεχίζουμε την πολιτική διεργασία και εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας», πρόσθεσε. Σε σχόλιο ότι ο ΔΗΣΥ δεν φαίνεται να παρουσιάζει συσπείρωση, η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι είναι παρωχημένη αντίληψη ότι οι πολίτες αποτελούν ιδιοκτησίες των κομμάτων. «Θεωρούμε ότι έχουμε μια ισότιμη σχέση, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια συνοχή, ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και αξιών» είπε και εξέφρασε τη θέση ότι αυτό που υπάρχει είναι μια διάθεση απεμπλοκής από τους κομματικούς μηχανισμούς. «Όμως η πολιτική έχει τη σημασία της και πρέπει να το ξεχωρίσουμε, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ζωή μας», σημείωσε.

Το μέλος του επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη, Βασίλης Πρωτόπαπας, ερωτηθείς αν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ικανοποιητικά, είπε ότι «παρακολουθούμε τις μετρήσεις με σεβασμό και προσγειωμένα». Πρόσθεσε ότι το τελευταίο δίμηνο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει αποκτήσει μια εμφανής δυναμική παρά το ότι ξεκίνησε με πολύ χαμηλά νούμερα. Σε σχέση με τη δεύτερη θέση, για την οποία δίνουν «μάχη» ο κ. Μαυρογιάννης και ο κ. Νεοφύτου, ανέφερε ότι για κανέναν δεν έχει ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα, ότι είναι μια «μάχη» που θα τελειώσει στην κάλπη και ότι τα μηνύματα που εισπράττουν είναι αισιόδοξα. Ανέφερε ταυτόχρονα ότι τους ενοχλεί το ποσοστό τις αποχής από την ψηφοφορία καθώς, όπως είπε, διευκολύνει τη συνέχιση των φαινομένων που παρουσιάστηκαν επί της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023