ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στεφάνου: Η συσπείρωση του ΑΚΕΛ θα είναι σχεδόν απόλυτη

Τα τρία χαρακτηριστικά που δείχνουν προοπτική για την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την τελευταία κυλιόμενη δημοσκόπηση της «Κ» για τις Προεδρικές Εκλογές η οποία παρουσιάζει πρώτο τον Νίκο Χριστοδουλίδη με 32,4%, δεύτερο τον Αβέρωφ Νεοφύτου με 22,2% και τρίτο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη με 21,7%, μίλησε στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» του «ΣΠΟΡ FM 95.0» ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε σχόλιο ότι υπάρχει μια μικρή υποχώρηση της τάξης του 0,5% στα ποσοστά του Ανδρέα Μαυρογιάννη και ερωτηθείς εάν αυτή η τάση προβληματίζει το κόμμα, ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορούμε να μιλούμε για τάση, προσθέτοντας ότι αυτό που τους γεμίζει με αισιοδοξία είναι ότι η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη «έχει συνεχώς δυναμική και έχει αποθεματικά για να δώσει και την έξτρα ώθηση».

Επομένως, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις και τη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα «αισιοδοξούμε ότι η κάλπη θα τον βάλει στον δεύτερο γύρο, με καλές προοπτικές να κερδίσει τις εκλογές». Εξήγησε ότι αυτό προκύπτει μέσα από τρία βασικά χαρακτηριστικά τα οποία δείχνουν μια πολύ σημαντική προοπτική. «Πρώτον από την αύξηση της συσπείρωσης των ΑΚΕΛικών ψηφοφόρων, δεύτερον από την αύξηση της εισροής των ψηφοφόρων από άλλους κομματικούς χώρους και τρίτον ότι από τον χώρο της αποχής φαίνεται οι ψηφοφόροι να πηγαίνουν προς την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη».

Ερωτηθείς για το 79% που είναι η συσπείρωση του ΑΚΕΛ και αν έχει εκτίμηση για το πού θα φτάσει, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «θα ξεπεράσει σίγουρα το 85%, θα είναι σχεδόν απόλυτη».

Τέλος, σε ερώτηση αν πιστεύει ότι πίσω από την αυριανή παναπεργία για την ΑΤΑ υπάρχει σκοπιμότητα, δεδομένου ότι πραγματοποιείται λίγο πριν τις Προεδρικές Εκλογές, ο κ. Στεφάνου απάντησε αρνητικά εξηγώντας ότι αν υπήρχε σκοπιμότητα δεν θα ήταν καθολική. «Το γεγονός ότι έχουμε εκλογές δεν αποτελεί τον λόγο της κινητοποίησης αλλά, όπως εξήγησαν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, η επιμονή των εργοδοτικών για κατάργηση της ΑΤΑ και η ατολμία της κυβέρνησης που ουσιαστικά πλένει τας χείρας της σε σχέση με τον διαμεσολαβητικό ρόλο που θα έπρεπε να κάνει προς την κατεύθυνση εκείνη που το πνεύμα της συμφωνίας του 17’ προνοεί». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023