ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στήριξη Αβέρωφ στο «απόλυτα δίκαιο» αίτημα της ΑΗΚ να μπει στις ΑΠΕ

Ο κ. Νεοφύτου επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες και μέλη του επιτελείου του, ενώ μίλησε και με εργαζομένους της ΑΗΚ

ΚΥΠΕ

Στηρίζουμε το απόλυτα δίκαιο αίτημά της ΑΗΚ να μπει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά από συναντήσεις που είχε την τρίτη με τη διοίκηση, τη διεύθυνση και τις συντεχνίες της ΑΗΚ.

Ο κ. Νεοφύτου επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της ΑΗΚ, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες και μέλη του επιτελείου του, ενώ μίλησε και με εργαζομένους της ΑΗΚ.

«Ξέρετε, χωρίς ενέργεια δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία. Απλώς να φανταστούμε το switch off του ηλεκτρισμού. Ούτε τουρισμός μπορεί να δουλέψει, ούτε νοσοκομεία, ούτε σχολεία, ούτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε νοικοκυριά», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας των συναντήσεων.

Πρόσθεσε ότι «για αυτό και στηρίζουμε την ΑΗΚ, αλλά και στηρίζουμε το απόλυτα δίκαιο αίτημά τους να μπουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)». Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι από την στιγμή που το 2050 θα σταματήσουμε να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια από συμβατικά μέσα, τότε πρέπει και η ΑΗΚ να έχει την ευχέρεια να μπει στις ΑΠΕ. Σημείωσε ακόμη ότι χρειάζεται παράλληλα η αναβάθμιση του δικτύου διανομής για να μπορέσει να εξυπηρετήσει την παραγωγή από ΑΠΕ.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος έστειλε το μήνυμα ότι έμειναν μερικές μέρες πριν ο κόσμος εξασκήσει το «ευλογημένο δικαίωμα» της ψήφου. Νιώθω, είπε, αυτοπεποίθηση, σιγουριά πως μπορούμε αυτός ο τόπος όχι μόνο να διατηρηθεί σε τροχιά σταθερότητας, προοπτικής και ασφάλειας, αλλά να τον απογειώσουμε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι για να έχουμε μια δυνατή οικονομία και κοινωνική συνοχή χρειάζεται πρώτον απλόχερα να δίνουμε κίνητρα για τις επενδύσεις, αλλά και την προσέλκυση επιπρόσθετων ξένων επενδύσεων. Δεύτερον, συνέχισε, με δυνατή οικονομία να στηρίζουμε τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες ώστε καμιά από αυτές να μην είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και παράλληλα κοινωνική δικαιοσύνη με ελάφρυνση των κοινωνικών βαρών στην μεσαία τάξη.

«Να κάνουμε την χώρα μας των τριών άλφα και να ενισχύσουμε δύο σημαντικούς τομείς που θα απογειώσουν ακόμα παραπέρα την οικονομία του τόπου μας και τις προοπτικές των ανθρώπων μας» συνέχισε.

Περιέγραψε ακόμη την ανάγκη να καταστεί η χώρα τεχνολογικό κέντρο και κέντρο παροχής υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών. Τότε, είπε, να δείτε πόσο αυξάνεται και το ακαθάριστο εθνικό προϊόν, πόσο αυξάνονται οι μισθοί και οι συνθήκες των εργαζομένων. «Μπορούμε, θα τα καταφέρουμε, πλησιάζει ώρα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023