ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προεδρικές: Στηρίζει Μαυρογιάννη η ΠΕΟ

Λέει ότι οι θέσεις του δίνουν απάντηση στην απαίτηση για προοδευτική αλλαγή

ΚΥΠΕ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ, συνήλθε τη Δευτέρα σε ειδική συνεδρία με θέμα τις προεδρικές εκλογές και αποφάσισε τη στήριξη του ανεξάρτητου υποψήφιου Ανδρέα Μαυρογιάννη, καθώς οι θέσεις του δίνουν απάντηση στην απαίτηση για προοδευτική αλλαγή.

Σε ανακοίνωση η ΠΕΟ αναφέρει ότι μετά από 10 χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ το Κυπριακό "έχει οδηγηθεί σε μια άκρως επικίνδυνη στασιμότητα με τη διχοτόμηση να βρίσκεται προ των πυλών", ενώ "τα φαινόμενα σήψης, διαφθοράς, διαπλοκής και χρησιμοποίησης της εξουσίας για ίδιον συμφέρον γίνονται μέρος της κυβερνητικής πολιτικής εκθέτοντας την Κύπρο διεθνώς".

Η ΠΕΟ σημειώνει ακόμη ότι οι κοινωνικές ανισότητες συσσωρεύονται και παγιώνονται και η κυβέρνηση "αντί να ενεργήσει για ανατροπή αυτών των δεδομένων με ετεροβαρείς αποφάσεις, όπως ήταν η πρόσφατη απόφαση για τον Κατώτατο Μισθό, στηρίζει τις θέσεις των εργοδοτών". Κάνει επίσης λόγο για προώθηση της απορρύθμισης της εργασίας.

Αναφέρεται ότι με τον κ. Μαυρογιάννη υπάρχει κοινή αντίληψη για τους κινδύνους που ενέχει η στασιμότητα στο Κυπριακό.

Προσθέτει πως στα εργασιακά, οι θέσεις του για την αναγκαιότητα της παρέμβασης του κράτους για εισαγωγή ρυθμίσεων, που να διασφαλίζουν βασικά εργασιακά δικαιώματα στους πιο ευάλωτους εργαζόμενους, για την εισαγωγή νομοθετικών ρυθμίσεων που να καθιστούν υποχρεωτικούς για όλους τους εργοδότες τους βασικούς όρους των συλλογικών συμβάσεων σε κλάδους και τομείς που λειτουργούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ταυτίζονται πλήρως με τις θέσεις των εργαζομένων.

Η ΠΕΟ προσθέτει πως ο κ. Μαυρογιάννης κατέθεσε θέσεις για τον τερματισμό της απαράδεκτης μεθόδου της αγοράς υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος "όπου ξεκάθαρα υπογράμμισε την ανάγκη για κατάργηση της μείωσης του 12% σε όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους".

Ξεκάθαρη, προσθέτει, είναι και η θέση του για στήριξη του θεσμού της ΑΤΑ και για την ανάγκη πλήρους επαναφοράς και επέκτασης της.

"Tο ΓΣ της ΠΕΟ, καλεί τα στελέχη και τα μέλη της ΠΕΟ να εργαστούν με αυταπάρνηση, δραστήρια και μαχητικά, παίρνοντας στα χέρια τους το μέλλον του τόπου, για την εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, του ανεξάρτητου υποψήφιου, κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση