ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στηρίζει Μαυρογιάννη ο Ηλιάδης

Πληροί τα κριτήρια για να είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει σε ανακοίνωση του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ανακοίνωση του τοποθετήθηκε για το ποιον θα στηρίξει ο Μάριος Ηλιάδης στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών. Όπως αναφέρει τα κριτήρια είναι να είναι έντιμο αδιάφθορο και προοδευτικό άτομα και προσθέτει, «είναι με ιδιαίτερη χαρά, που με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα του Α' γύρου των Προεδρικών Εκλογών, διαπιστώνω ότι οι Κύπριοι πολίτες και ψηφοφόροι, έχουν ενώπιόν τους μία τέτοια επιλογή για τον Β' γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Και αυτός βέβαια δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος κατά τη δική μου εκτίμηση, πληροί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα προαναφερθέντα κριτήρια, έναντι του ανθυποψηφίου του».

Αναλυτικά

Συμπολίτες μου,

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Α' γύρου των Προεδρικών Εκλογών, νιώθω την ανάγκη αλλά και το χρέος να επικοινωνήσω ξανά μαζί σας, ειδικότερα τώρα που το αποτέλεσμα της χθεσινής αναμέτρησης έχει καθορίσει τους δύο υποψηφίους που θα διεκδικήσουν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως όλοι θα θυμάστε, όταν απέσυρα την υποψηφιότητά μου για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας - για τους λόγους που είχα αποσαφηνίσει - είχα θέσει ενώπιον του κυπριακού λαού τα δικά μου κριτήρια που πρέπει να πληροί ο επόμενος ηγέτης της πατρίδας μας. Υπενθυμίζω τα συγκεκριμένα κριτήρια, αυτούσια όπως τα είχα διατυπώσει ανακοινώνοντας την απόσυρση της υποψηφιότητας μου:

«Θεωρώ ότι ο νέος Πρόεδρος πρέπει να είναι ένα αποδεδειγμένα έντιμο, αδιάφθορο και προοδευτικό πρόσωπο, με δυνατότητες εκλογής στην Προεδρία του κράτους και πιστά προσηλωμένο στο αίτημα της κοινωνίας για αλλαγή, με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες και ευαισθησίες, μ’ εμπειρίες και ικανότητες χειρισμού του κυπριακού προβλήματος και με ξεκάθαρο προσανατολισμό ως προς την επιδιωκόμενη λύση, που για μένα δεν είναι άλλη παρά μόνο η λύση Ομοσπονδίας όπως προβλέπεται απ’ τα ψηφίσματα των Η.Ε, που είναι η μόνη ικανή να επανενώσει την πατρίδα μας και να διασφαλίσει ένα ειρηνικό μέλλον για το σύνολο του λαού και του τόπου μας».

Είναι με ιδιαίτερη χαρά, που με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα του Α' γύρου των Προεδρικών Εκλογών, διαπιστώνω ότι οι Κύπριοι πολίτες και ψηφοφόροι, έχουν ενώπιόν τους μία τέτοια επιλογή για τον Β' γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Και αυτός βέβαια δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος κατά τη δική μου εκτίμηση, πληροί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα προαναφερθέντα κριτήρια, έναντι του ανθυποψηφίου του.

Γνωρίζω τον Ανδρέα προσωπικά εδώ και δεκαετίες. Εγγυώμαι και επιβεβαιώνω περίτρανα ότι πρόκειται για ένα αποδεδειγμένα έντιμο, αξιόπιστο και αδιάφθορο πρόσωπο, που παρουσιάστηκε ενώπιον του κυπριακού λαού με καθαρά χέρια, θέτοντας ενώπιον της κοινωνίας, την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, για να μετουσιώσει σε πράξη το μεγάλο όραμα που έχει για την πατρίδα μας. Μόνο ένα δοκιμασμένα έντιμο, καθαρό και αξιόπιστο πρόσωπο, μπορεί να γυρίσει σελίδα για τον τόπο μας και έτσι να περάσουμε από την εποχή της ηθικής παρακμής στην εποχή της περήφανης τιμιότητας. Έναν τέτοιο ηγέτη, όπως είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, χρειάζεται ο τόπος μας για να επανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια.

Παράλληλα πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο τ' οποίο παραμένει πιστά προσηλωμένο στη λύση του Κυπριακού στη βάση της Ομοσπονδίας, χωρίς τις οποιεσδήποτε σκιές ή υπεκφυγές. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι τόσο οι πολιτικές δυνάμεις, τα οργανωμένα σύνολα καθώς και οι απλοί πολίτες που δεν επιθυμούν τον οριστικό ενταφιασμό της ελπίδας για λύση του πολιτικού μας προβλήματος, δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν την όποιαδήποτε παρέκκλιση από τον επιδιωκόμενο στόχο. Μοναδική ασφαλής επιλογή για να επιτευχθούν τα πιο πάνω, είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ως εκ τούτου, ανακοινώνω σήμερα την στήριξή μου στον Ανδρέα Μαυρογιάννη και καλώ τον κάθε συμπολίτη μου που αγκάλιασε τη δική μου προσπάθεια, όπως επίσης και τον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη ν' ακολουθήσει ανάλογη διαδρομή, για το υπέρτατο καλό του τόπου μας και του λαού μας.

Ειδικότερα, σ' αυτό το σημείο θα ήθελα ν' απευθυνθώ στους συμπολίτες μου που προέρχονται από το χώρο του ΔΗΣΥ, στους οποίους δε διστάζω να επισημάνω δημόσια την ταύτιση του Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον πατριάρχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκο Κληρίδη, τόσο στο κυπριακό πρόβλημα όσο και στα θέματα εντιμότητας. Θυμίζω σ' όλους ότι ο Γλαύκος Κληρίδης επέδειξε απαράμιλλη προσήλωση στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού και παράλληλα μπήκε στην πολιτική ζωή φτωχός και έφυγε φτωχότερος. Τέτοιους ηγέτες χρειάζεται η πατρίδα!

Κύπρος Μπορείς!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023