ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στηρίζει Χριστοδουλίδη ο Σταύρος Παπαδούρης

Η απόφαση και οι λόγοι στήριξης του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μέχρι την τελευταία εβδομάδα πριν από την κάλπη επέλεξε να περιμένει για το ποιον θα στηρίξει στις Προεδρικές Εκλογές ο Βουλευτής των Οικολόγων Σταύρος Παπαδούρης.

Ο κ. Παπαδούρης, με ανάρτηση του στο Facebook, ανέφερε ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με πλήρη σεβασμό προς όλες τις απόψεις αλλά και τις αποφάσεις του χώρου που εκπροσωπώ, τιμώ και σέβομαι, έχω καταλήξει ότι στις εκλογές αυτές θα υποστηρίξω την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη».

Η ανάρτηση του Βουλευτή των Οικολόγων

Αγαπητοί φίλοι,
 
Σε 5 μέρες καλούμαστε να ψηφίσουμε τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προσωπικά επέλεξα να περιμένω μέχρι και την τελευταία βδομάδα για να πάρω την τελική μου απόφαση. Βλέπετε ανήκω στην κατηγορία αυτών που δεν πείθονται από προεκλογικά συνθήματα, ούτε επέλεξα να αποτελέσω τσοπάνο κανενός για να μαζέψω τα πρόβατα στο μαντρί, όπως και δεν μπήκα στο λούκι να εκφραστώ πρόωρα καθοδηγούμενος από πρώιμο ενθουσιασμό.

Έπραξα αυτό που εύχομαι για τον κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτού του τόπου. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από το να μελετήσω το πρόγραμμα και τις θέσεις του κάθε υποψήφιου, να κρίνω συμπεριφορές, το ήθος, την ιστορία και πάνω από όλα τις ηγετικές ικανότητες του καθ ενός.

Δυστυχώς, η μακρά αλλά και παράξενη προεκλογική περίοδος που περάσαμε δεν βοήθησε καθόλου, μιας και πολλές φορές η λάσπη και οι αλληλοκατηγορίες σε συνδυασμό με τη ξύλινη γλώσσα, ήταν πολύ περισσότερες από την έκφραση ξεκάθαρων θέσεων.

Αν είναι κάτι που με ικανοποίηση βίωσα, ήταν η σοφή απόφαση των μελών της Εκλογικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών στο να επιτρέψουν στον κάθε μέλος να εκφραστεί ελεύθερα, αφουγκραζόμενο τα μηνύματα από την εσωτερική δημοσκόπηση που διενεργήσαμε. Αυτό ίσως να δυσαρέστησε κάποιους αλλά καλό θα ήταν να καταλάβουμε όλοι, ότι οι Δημοκρατικές διαδικασίες αυτό επιτρέπουν και αυτό επιβάλλουν.

Γράφοντας τα πιο πάνω και με πλήρη σεβασμό προς όλες τις απόψεις αλλά και τις αποφάσεις του χώρου που εκπροσωπώ, τιμώ και σέβομαι, έχω καταλήξει ότι στις εκλογές αυτές θα υποστηρίξω την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Οι λόγοι για την απόφαση αυτή αρκετοί αλλά όπως έχω αναφέρει πιο πάνω, δεν υπάρχει λόγος να τους αναλύσω μιας και η ανάρτηση μου δεν έχει σκοπό να επηρεάσει τον οποιοδήποτε στην απόφαση που θα πάρει. Θα αρκεστώ μόνο στο να αναφέρω δύο πολύ απλά αλλά βασικά πράγματα:

1. Εύχομαι να έχουμε ωριμάσει σαν κοινωνία αρκετά για να επιδιώξουμε τον απεγκλωβισμό μας από τα μεγάλα κόμματα του τόπου, που απλά διαδέχονται το ένα μετά το άλλο στην εξουσία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια και

2. Σίγουρα δεν ασπάζομαι την όποια “προοδευτική αλλαγή” που απλά καμουφλάρεται πίσω από το γνωστό κατεστημένο.

Κλείνοντας, εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους να μην ξεχάσουν ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα ξημερώσει και πάλι με τα ίδια προβλήματα και ανησυχίες που βιώνουν οι πολίτες καθημερινά. Σίγουρα αξίζουμε πολύ περισσότερο από τα γνωστά θα...
 
ΥΓ Χαίρομαι ιδιαίτερα που την απόφαση αυτή συμμερίζονται και ενισχύουν οι συναγωνιστές Μιχάλης Παράσχος (Επαρχιακός Αμμοχώστου και Βοηθός Εκτελεστικός) και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Ανθή Μουζούρη, Λευτέρης Λάμπρου, Γιάννης Γεωργίου και Άδωνης Παπακωνσταντίνου, καθώς και όλα τα μέλη του Κινήματος που εκφράστηκαν αναλόγως. Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη μέρα θα βρει το Κίνημα πραγματικά ενωμένο....τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι εύκολα για τη χώρα και σίγουρα δεν χωράνε άλλοι διχασμοί ανάμεσα μας.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023