ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προεδρικές: Στηρίζουν Χριστοδουλίδη οι Κυνηγοί

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι θα στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές Εκλογές του 2023 εξέδωσε το κίνημα «Ενεργοί Πολίτες-ΚΕΚΚ». Όπως αναφέρει, μετά από εκλογική διαδικασία, με μυστική ψήφο, το κίνημα αποφάσισε πλειοψηφικά την υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το κίνημα «Ενεργοί Πολίτες-ΚΕΚΚ» μετά από εκλογική διαδικασία η οποία έλαβε χώρα στο Παγκύπριο Συνέδριο του κινήματος στις 28/9/2022, όπου δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα μέλη του κινήματος, με μυστική ψήφο, αποφάσισε πλειοψηφικά την υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα αποτελέσματα της κάλπης είχαν ως εξής :

Νίκος Χριστοδουλίδης: 90.8%

Αυτόνομα: 4%

Αντρέας Μαυρογιάννης: 2.6%

Αβέρωφ Νεοφύτου: 2%

Άκυρα: 0.6%

Μετά από πολλές συναντήσεις με τον υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη, διαφάνηκε ότι υπάρχουν συγκλίσεις μεταξύ αυτού και του κινήματος, καθώς συμφωνεί να εξετάσει και να τροχοδρομήσει σε περίπτωση εκλογής του βασικές θέσεις του κινήματος οι οποίες έχουν ως εξής :

-Προστασία του περιβάλλοντος και ανάπτυξη δράσεων και πολιτικών οι οποίες να έχουν ως αποτέλεσμα τη διαφύλαξη των βιοτόπων.

-Ενίσχυση των «πράσινων πολιτικών» όπως οι ΑΠΕ( Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) με την προώθηση φωτοβολταϊκών σε κάθε στέγη, κάθε κρατικό κτήριο όπως και στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.

-Επανασύσταση του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ για προστασία του ενδημικού θηράματος.

-Πολιτική αναζωογόνησης της καμένης γης, η οποία προωθεί μηδενική ανάπτυξη σε κρατική και χαλίτικη γη υπό την προστασία του κράτους.

-Προστασία των δασών από τις πυρκαγιές με νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό.

-Το δικαίωμα στους Κυνηγετικούς Συλλόγους και την ΚΟΚ&ΔΑΖ να διαχειρίζονται τα χρήματα από την έκδοση αδειών κυνηγίου βάσει κριτηρίων όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες για την ενίσχυση του περιβάλλοντος της φύσης καθώς και για τα έργα που αφορούν στην ορθή διαχείριση των βιοτόπων, μέσω δεικτών παρακολούθησης της εφαρμογής των έργων..

- Προστασία του νόμιμου κυνηγού και της νόμιμης κυνηγετικής δραστηριότητας ως έχει.

- Προστασία του Ακάμα από την άναρχη ανάπτυξη που θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της φυσικότητάς του.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

-το πρόβλημα με το μεταναστευτικό

-η ακρίβεια

-η προστασία και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

-τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ερασιτέχνες ψαράδες

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση