ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Κόμμα για τα Ζώα

Συμφώνησαν για τη δημιουργία του θεσμού του Επιτρόπου Ευημερίας και Προστασίας των Ζώων

ΚΥΠΕ

Τη συμφωνία του για τη δημιουργία του θεσμού του Επιτρόπου Ευημερίας και Προστασίας των Ζώων εξέφρασε ο υποψήφιος για την Προεδρία, Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε το Κόμμα για τα Ζώα την Πέμπτη, μετά από συνάντηση με τον ίδιο στα γραφεία του πολιτικού γραφείου του στη Λευκωσία. Το Κόμμα θα αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, το απόγευμα της Παρασκευής.

Μετά τη συνάντηση του κ. Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκο Κυριάκου, και τα μέλη της Πολιτικής και Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι είχαν μια «πάρα πολύ παραγωγική», συζήτηση και συνομίλησαν για όλα τα θέματα.

Σημείωσε ότι, «αυτό το οποίο έχουμε συμφωνήσει και το ξεκαθάρισε ο υποψήφιος, φίλτατος Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι η δημιουργία του Επιτρόπου Ευημερίας και Προστασίας των Ζώων», έναν ανεξάρτητο θεσμό, τον οποίο ζητούν διαχρονικά από το 2014, όπως είπε, «γιατί, χωρίς πολιτισμό και κουλτούρα, χωρίς σεβασμό προς τα άλλα είδη, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά».

Κατά τη συνάντηση, δόθηκε στον κ. Χριστοδουλίδη ένα έγγραφο με τις θέσεις του Κόμματος για τα Ζώα στο οποίο ζητούν, μεταξύ άλλων, διορισμό λειτουργού εντός του Υπουργείου Γεωργίας για την παρακολούθηση της εφαρμογής των νομοθεσιών που άπτονται της ευημερίας και προστασίας των ζώων, την αύξηση του κονδυλίου για τη στείρωση γάτων και σκύλων και τροχοδρόμηση μέτρων για την επίλυση του υπερπληθυσμού που παρατηρείται, το κλείσιμο των ζωολογικών κήπων, και την ενδυνάμωση της Υπηρεσίας Θύρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023