ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συζήτησαν για το Κυπριακό Αβέρωφ και Ακιντζί

Επισκέφθηκε το γραφείο του τέως ηγέτη των Τ/κ ο συναγερμικός υποψήφιος

ΚΥΠΕ

Συναντήσεις στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «είχαμε σήμερα δύο σημαντικές συναντήσεις με τον Μουσταφά Ακιντζί και τον Οζντιλ Ναμί, δύο Τουρκοκύπριους πολιτικούς που μοιράζονται το ίδιο συμφωνημένο πλαίσιο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Είναι σημαντικό να ακούς από Τουρκοκύπριους πολιτικούς ότι είναι ενάντια στη θέση της Τουρκίας για δύο κράτη».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «είναι γι’ αυτό που πρέπει να στέλνουμε και εμείς το απόλυτο μήνυμα μας πως παραμένουμε προσηλωμένοι στο συμφωνημένο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα για να μπορέσουμε να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να απαλλαχτούμε από τον κατοχικό στρατό και τις τουρκικές εγγυήσεις».

«Σ’ αυτή την πορεία εμείς δηλώνουμε παρόντες γιατί έχουμε και την ταπεινή εκτίμηση ότι ενδεχομένως να είναι και η τελευταία προσπάθεια που μπορεί να γίνει για το κυπριακό στο δεύτερο εξάμηνο του 2022-2023», αναφέρεται. 

Ακιντζί:  Ο κ. Νεοφύτου είχε την καλοσύνη να επισκεφτεί το γραφείο μας

Το Κυπριακό ανασκόπησαν με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο ΠτΔ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί αναρτώντας φωτογραφία των δυο τους μετά την συνάντηση που έγινε στο γραφείο του στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρει στην ανάρτησή του ότι ο κ. Νεοφύτου «είχε την καλοσύνη να επισκεφτεί το γραφείο μας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αξιολογήσαμε επίσης την κατάσταση του Κυπριακού με τον κ. Νεοφύτου, έναν από τους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη νότια Κύπρο τον Φεβρουάριο του 2023. Του ευχόμαστε υγεία, ειρήνη και ευτυχία για το νέο έτος». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Άρχισε από τώρα τις υποσχέσεις για παραχωρήσεις στους υποτελείς της Τουρκίας.
Είναι στο χέρι μας, όμως, η αποτροπή.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023