ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα ευχαριστώ μεταξύ υποψήφιου προέδρου και Υφυπουργού Καινοτομίας

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας ηγείται της πρότασης Phaethon στον τομέα Πράσινης και Αειφόρου Ενέργειας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην παρουσίαση του απολογισμού του Υφυπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας παραβρέθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Ο κ. Χριστοφίδης ο οποίος βρισκόταν στην παρουσίαση, με το καπέλο της επιστημονικής του ιδιότητας, θέλησε να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Καινοτομίας Κυριάκο Κόκκινο, για την ανταπόκριση του και την βοήθεια του Υφυπουργείου του, όπως ανέφερε, σε σχέση με το Κέντρο Αριστείας Phaethon. Πρόκειται για μια πρόταση του Κ. Χριστοφίδη, η οποία εξασφάλισε τη ψηλότερη βαθμολογία στην ΕΕ ανάμεσα σε 110 άλλες ευρωπαϊκές προτάσεις, στον τομέα της Πράσινης και Αειφόρου Ενέργειας, και πλέον θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου αριστείας και την εργοδότηση περίπου 220 νέων επιστημόνων.

Το κέντρο Αριστείας, εξήγησε ο κ. Χριστοφίδης, ασχολείται με ενέργεια, ΑΠΕ, ηλιακή ενέργεια, έξυπνα συστήματα διασύνδεσης, πράσινο υδρογόνο και θα ασχοληθεί με το θέμα της παραγωγής πράσινου υδρογόνου σε ερευνητικό επίπεδο, και με φωτοβολταϊκά 3ης και 4ης γενιάς σε ερευνητικό επίπεδο. «Υπάρχει ένα ερευνητικό κέντρο που γεννιέται, ένα κέντρο αριστείας, το οποίο θα ανοίξει πολλές θέσεις εργασίας και πολύ σύντομα θα έχουμε καινούργια νέα του πώς αυτό το κεφάλαιο θα υπερδιπλασιαστεί».
Πρόσθεσε την σημασία να δημιουργηθούν επίσης επιστημονικές γειτονιές γύρω από τα πανεπιστήμια και τα κέντρα αριστείας, ώστε να υπάρχουν προοπτικές και να προσελκυστούν Κύπριοι και όχι μόνο, οι οποίοι θα προσθέσουν σημαντικά στο ερευνητικό κεφάλαιο της Κύπρου. «Είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες γιατί μας βοήθησες πάρα πολύ αγαπητέ κύριε Κόκκινε». 

«Το ευχαριστώ δεν πρέπει να απευθύνεται μόνο σε εμένα», ήταν η απάντηση του Υφυπουργού Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος. «Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων πίσω από εμένα, στο τμήμα πληροφορικής, το τμήμα ηλεκτρονικών επικοινωνιών, το οικοσύστημα ολόκληρο. Εγώ απλώς ηγούμαι αυτής της προσπάθειας και θα διασφαλίσω ότι θα υπάρχει συνέχεια. Εγώ θα πω ένα ευχαριστώ Κωνσταντίνε, διότι εσείς έρχεστε και φέρνετε την ιδέα, είναι καθήκον μας να την στηρίξουμε έμπρακτα και οικονομικά αλλά στο τέλος της ημέρας είναι η δική σας πρόταση που αξιολογήθηκε ως η καλύτερη στην Ευρώπη, με την υψηλότερη βαθμολογία. Το ευχαριστώ είναι σε εσάς, τους επιστήμονες και τους ανθρώπους της έρευνας», ανέφερε ο Υφυπουργός καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023