ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

K. Λετυμπιώτης στην «Κ»: Την Κυριακή ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή στον Νίκο Χριστοδουλίδη

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για τον ανεξάρτητο υποψήφιο λέει στην «Κ» ο συνεργάτης του Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Πανέτοιμο για την ερχόμενη Κυριακή είναι το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη με την πεποίθηση ότι ο λαός θα του δώσει ισχυρή εντολή λέει στην «Κ» ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Ο συνεργάτης του υποψηφίου Προέδρου αποτιμά το έργο που έγινε κατά την προεκλογική περίοδο το κατά πόσο ο Νίκος Χριστοδουλίδης πέρασε τα μηνύματά του στους πολίτες, αν υπάρχει κάτι που προκαλεί ανησυχία. Προβαίνει σε μια πρώτη εκτίμηση για το ζητούμενο της πρώτης Κυριακής ενώ περιγράφει το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί μετά την δεύτερη Κυριακή.

Σε απόσταση αναπνοής από το άνοιγμα της κάλπης ο Νίκος Χριστοδουλίδης πέτυχε να περάσει τα μηνύματά του στους πολίτες;

Πιστεύουμε πως ναι, τουλάχιστον σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, όπως προκύπτει από την ανταπόκριση με την οποία αγκαλιάστηκε αυτή η μεγάλη προσπάθεια. Από την αρχή αυτής της ανηφορικής αλλά άκρως δημιουργικής διαδρομής ο Νίκος Χριστοδουλίδης επέλεξε να απευθυνθεί στην κοινωνία. Εξάλλου, αυτή του η επιλογή είναι που τον οδήγησε και στην απόφαση να είναι υποψήφιος. Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη ξεκίνησε από την κοινωνία, συνέχισε μαζί με την κοινωνία και οδηγούμαστε στην 5η Φεβρουαρίου για μια νίκη της κοινωνίας.

Εδώ και αρκετούς μήνες παρουσιάζουμε τις θέσεις, τις προσεγγίσεις και τις ιεραρχήσεις των προτεραιοτήτων του Νίκου Χριστοδουλίδη. Η σύγχρονη αντίληψη των προκλήσεων, η πεποίθηση για ένα επιτελικό κράτος που θα αποτελείται από άξιους και ικανούς τεχνοκράτες στη βάση των ικανοτήτων και της θέλησης για προσφοράς και όχι στη βάση της κομματικής του ταυτότητας, η δεδηλωμένη του προσήλωση σε μια Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής, θεωρούμε ότι είναι ενδεικτικά αυτού που εκπροσωπεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Μας ικανοποιεί, λοιπόν, η ανταπόκριση στα μηνύματα που ο Νίκος Χριστοδουλίδης προσπάθησε να επικοινωνήσει όλους αυτούς τους μήνες, ανάμεσα σε πολίτες σε όλο το ιδεολογικοπολιτικό φάσμα αλλά και ανένταχτους. Κατά τη γνώμη μου, εδώ ακριβώς εδράζεται και η μεγάλη δυναμική της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, στην ίδια την κοινωνία.

Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράξατε κατά την προεκλογική περίοδο από τους πολίτες. Τι είναι αυτό που τους ανησυχεί περισσότερο;

- Τα τελευταία χρόνια οι Κύπριοι πολίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες κρίσεις και επέδειξαν μια παραδειγματική ωριμότητα μέσα από τις θυσίες τους. Είναι δεδομένο ότι ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει τις μεγάλες προκλήσεις και υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν και ανησυχούν την κυπριακή κοινωνία. Η πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά και κυρίως οι μισθοσυντήρητοι, όπως και οι συνταξιούχοι μας, είναι μεγάλη. Οι νέοι μας ασφυκτιούν για δημιουργική απασχόληση και για θέσεις εργασίας με ικανοποιητικές απολαβές ώστε να μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους, να δημιουργήσουν το δικό τους σπιτικό, τη δική τους οικογένεια. Η αντιμετώπιση της ακρίβειας μέσα από άμεσα ανακουφιστικά μέτρα που θα έχουν επίδραση στη μεσαία τάξη αλλά και τους ευάλωτους συμπολίτες μας που βιώνουν την οικονομική κρίση σε μεγάλο βαθμό, αποτελούν μια από τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης Κυβέρνησης. Ασφαλώς το Κυπριακό βρίσκεται στην προμετωπίδα των προτεραιοτήτων του Νίκου Χριστοδουλίδη, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, μέσα από μια μεγάλη διπλωματική προσπάθεια για την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, μέσα από το σχεδιασμό που προβλέπεται στο πρόγραμμα του υποψηφίου, θα επιτευχθεί η ουσιαστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ενός ζητήματος που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πολύ υψηλά στις ανησυχίες των συμπολιτών μας. Κυρίαρχο ζήτημα είναι βεβαίως η διαχείριση των προκλήσεων που προκαλεί στην οικονομία το άστατο διεθνές περιβάλλον. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει έτοιμο πλάνο για την επόμενη μέρα. Είναι πανέτοιμος να ηγηθεί της χώρας με αποφασιστικότητα, όρεξη και όραμα, ένας Πρόεδρος για όλους τους Κυπρίους.

Ποια είναι η εκτίμησή σας για την πρώτη Κυριακή;

- Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά μέσα από την επαφή μας με την κοινωνία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Προσεγγίζουμε την πρώτη Κυριακή με αισιοδοξία και ελπίδα. Με σεμνότητα και ταπεινότητα λαμβάνουμε τα πολλά μηνύματα που αποστέλλουν καθημερινά συμπολίτες μας, βλέπουμε ένα συγκινητικό, να μου επιτραπεί να πω, δίκτυο εθελοντών που με ανιδιοτέλεια εργάζονται άοκνα για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ηγείται ενός μεγάλου κοινωνικού ρεύματος με κοινές επιδιώξεις και αξίες. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την μεγάλη στήριξη από την κοινωνία και ευελπιστούμε ότι στις 5 Φεβρουαρίου ο κυπριακός λαός θα δώσει ισχυρή εντολή στο Νίκο Χριστοδουλίδη. Άλλωστε αυτή είναι η δική τους στιγμή και έχουμε την πεποίθηση ότι νίκη του υποψήφιου που στηρίζουμε, θα είναι κυρίως νίκη της ίδιας της κοινωνίας. Είναι αυτή η πρωτόγνωρη ώθηση της κοινωνίας που οικοδόμησε τη δυναμική της προσπάθειας.

Στην περίπτωση που ο κ. Χριστοδουλίδης είναι στους δυο της δεύτερης Κυριακής πως θα κινηθείτε προς το συναγερμικό ακροατήριο;

- Είμαστε αισιόδοξοι ότι την Κυριακή ο κυπριακός λαός θα δώσει στον Νίκο Χριστοδουλίδη ισχυρή εντολή και θα είναι ένας εκ των δύο διεκδικητών στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Σε αυτή την περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε, απευθυνόμενοι σε κάθε συμπατριώτη και συμπατριώτισσά μας που ενδεχομένως την πρώτη Κυριακή να κάνουν άλλη επιλογή, την οποία σεβόμαστε απεριόριστα. Θα απευθυνθούμε σε κάθε πολίτη, θα τον καλέσουμε να δει την πρότασή μας, θα του ζητήσουμε να ενισχύσει τη φωνή μας, ώστε ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι σε θέση να μετουσιώσει το όραμά του για τη μετάβαση σε μια νέα πολιτική εποχή αλλά και για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής.

Η τελευταία εβδομάδα πριν τις κάλπες λέγεται πως είναι καθοριστικής σημασίας. Στο επιτελείο Χριστοδουλίδη υπάρχει κάτι που να σας ανησυχεί αν δεχθούμε αυτό το οποίο λέγεται ότι οι επιλογές ενός μεγάλου κομματιού των πολιτών είναι την τελευταία στιγμή;

- Οδεύουμε στην κορύφωση μιας μακράς προεκλογικής περιόδου. Σίγουρα όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών το ενδιαφέρον των πολιτών αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία, έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη τόσο στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη, στις πολιτικές προτεραιότητες που έχει θέσει αλλά και στο κριτήριο της κυπριακής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που μέσα από αυτή την προεκλογική έχει αποδείξει έμπρακτα ότι ελεύθερα προβληματίζεται, αξιολογεί, κρίνει και επιλέγει. Στην εποχή μας, με τον πλουραλισμό στα Μέσα Ενημέρωσης, οι πολίτες γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ένας έντιμος, αποφασιστικός πολιτικός που εκπροσωπεί μια νέα πολιτική εποχή, ένας πολιτικός που αντιλαμβάνεται την ανάγκη στήριξης της μεσαίας τάξης, της αντιμετώπισης της ακρίβειας, της στήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας και των συνταξιούχων μας, της ουσιαστικής ενίσχυσης των νέων μας, της επιτακτικής ανάγκης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για δίκαιη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Η κορύφωση, λοιπόν, αυτή της προσπάθειας μάς βρίσκει αισιόδοξους για την ετυμηγορία των πολιτών. Προχωρούμε με αυτοπεποίθηση, με τη βεβαιότητα ότι τα μηνύματά μας έχουν ληφθεί και ότι η ενεργοποίηση της κοινωνίας θα είναι καταλυτική με ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, ελπίδας και προοπτικής στο πρόσωπο του Νίκου Χριστοδουλίδη. Η φράση «δύναμη που μας ενώνει» δεν είναι ένα προεκλογικό σύνθημα, είναι η βάση πάνω στην οποία θεμελιώνεται η προσπάθειά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023