ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τις θέσεις του συζήτησε ο Α. Μαυρογιάννης με το Κόμμα για τα Ζώα

Ο υποψήφιος ενημέρωσε την πρόθεση του να δημιουργήσει ομάδες κρούσης

ΚΥΠΕ

Τις θέσεις του για την ευημερία των ζώων συζήτησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης με αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα την Πέμπτη.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Κυριάκου έκανε λόγο για μία εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Μαυρογιάννη, προσθέτοντας πως προμετωπίδα του κόμματος είναι η διαχρονική του θέση για τη δημιουργία Επιτρόπου Ευημερίας και Προστασίας των Ζώων.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, ο κ. Μαυρογιάννης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του κόμματος για την πρόθεσή του να δημιουργήσει ομάδες κρούσης, με το κόμμα να ανταπαντά ότι η δημιουργία ενός Επιτρόπου ή οποιουδήποτε αντίστοιχου θεσμού είναι απαραίτητη για να συνενώσει δυνάμεις και να συνεργαστεί με τα τμήματα της κυβέρνησης διότι δεν μπορεί να συνεχίζεται μία κατάσταση όπου όλοι σφυρίζουν αμέριμνα.

«Ως πολιτικό κόμμα θέλουμε ρόλο και λόγο. Ξέρουμε ότι μπορεί να μην έχει εκτελεστικές εξουσίες, αλλά αν ο κ. Μαυρογιάννης δεν θέλει να κάνει επιτρόπους ή να τους δώσει κάποιο άλλο όνομα, εμείς επιμένουμε στη δημιουργία αυτού του θεσμού για να δοθούν λύσεις, καθώς δεν μιλάμε μόνο για κατοικίδια ζώα, αλλά για την κτηνοτροφία, τα σφαγεία και τους ζωολογικούς κήπους», τόνισε ο κ. Κυριάκου, προσθέτοντας πως ο πολιτισμός και το ήθος μίας χώρας φαίνονται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα.

Συμπλήρωσε πως την Παρασκευή μετά τις 6 μ.μ. θα συνεδριάσει η πολιτική κεντρική επιτροπή του κόμματος για να αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο.

Ερωτηθείς αν καταγράφηκε μεγαλύτερη σύγκλιση απόψεων με κάποιον από τους δύο υποψηφίους, δεδομένης της συνάντησης της αντιπροσωπείας του κόμματος νωρίτερα την Πέμπτη με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο κ. Κυριάκου είπε πως ο κ. Χριστοδουλίδης συμφωνεί με τη δημιουργία Επιτρόπου, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό δεν αποτελεί το μόνο κριτήριο για την απόφαση του κόμματος, καθώς αναμένουν απαντήσεις εντός της ημέρας και από τους δύο υποψηφίους για τα θέματα που το κόμμα έθεσε ενώπιόν τους.

Συμπλήρωσε πως η θέση του κ. Μαυρογιάννη είναι η δημιουργία υφυπουργείου Πράσινης Ανάπτυξης, εντούτοις λόγω έλλειψης χρόνου δεν διευκρινίστηκε αν στο εν λόγω υφυπουργείο θα ενταχθεί και ο τομέας της ευημερίας και προστασίας των ζώων.

«Όλα θα παίξουν ρόλο, όλα θα συζητηθούν και ανάλογα θα αποφασίσουμε», κατέληξε ο κ. Κυριάκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023