ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το διπλό στοίχημα του Μαυρογιάννη

Θέλει να περάσει το μήνυμα της πολυσυλλεκτικότητας αλλά και της επιλογής νίκης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με το σύνθημα «Κύπρος Μπορείς!» πραγματοποιεί το απόγευμα της Τρίτης ο Ανδρέας Μαυρογιάννης την πρώτη του μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση. Στόχος αφενός είναι να εξηγήσει για ποιο λόγο κατέρχεται και τι ετοιμάζεται να αλλάξει η δική του υποψηφιότητά και αφετέρου να πείσει το ευρύτερο προοδευτικό ακροατήριο πως μπορεί να αποτελέσει επιλογή νίκης.

Η επιλογή της παρουσίασης στην Πλατεία Ελευθερίας έχει τη δική της σημειολογία καθώς θέλει να στείλει το μήνυμα πως βρίσκεται κοντά στη βάση και πως αποτελεί τη μετάβαση από το παλιό, στο νέο. Αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα από ένα σύντομο βίντεο το όραμά του για την Κύπρο του αύριο αλλά και οι βασικές κατευθύνσεις του προεκλογικού του προγράμματος. Υπεύθυνη για το προεκλογικό πρόγραμμα όπως άλλωστε αποκάλυψε και στο παρελθόν η «Κ» είναι η γνωστή νομικός Αλεξία Κουντούρη. Αποτελεί στην ουσία την επίσημη εξαγγελία του Ανδρέα Μαυρογιάννη, αν ληφθεί υπόψη πως η πρώτη, ήταν σε μορφή γραπτής ανακοίνωσης.

Στόχος του επιτελείου και του ΑΚΕΛ είναι να έχει σημαντικά στοιχεία εκσυγχρονισμού, μέσω οπτικοακουστικού υλικού αλλά και του τρόπου που θα απευθυνθεί στο κοινό ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ο πήχης έχει ανεβεί άλλωστε μετά το ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο του ΔΗΣΥ, ενώ παράλληλα στόχος είναι να δοθεί απάντηση στο προοδευτικό εκείνο ακροατήριο που βλέπει τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως το νέο και σύγχρονο.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Μέλανη Στέλιου η οποία ήταν υποψήφια με το Κίνημα Οικολόγων στις βουλευτικές εκλογές, αλλά απέσυρε την υστάτη την υποψηφιότητά της. Τοποθέτηση θα κάνει και η πρώην βουλεύτρια Άννα Θεολόγου η οποία βρίσκεται κοντά στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αναλάβει η χορωδία Charisma.

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιες πολιτικές προσωπικότητες θα βρίσκονται στο πλευρό του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Και αυτό γιατί κύριος στόχος είναι να ξεκαθαρίσει κατά πόσο ο κ. Μαυρογιάννης είναι μία πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα ή αν θα βασιστεί πλήρως στο ΑΚΕΛ και στη συσπείρωσή του. Επί του παρόντος δεδομένη θεωρείται η στήριξη του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, ο οποίος θα τοποθετηθεί μέσω βίντεο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χαραυγής» την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη στηρίζουν ο γνωστός ογκολόγος Νίκος Ζάμπογλου και ο πρώην επαρχιακός γραμματέας ΕΔΕΚ Λεμεσού Λεύκιος Δοράτης. Μαζί του βρίσκονται μεταξύ άλλων ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ στις βουλευτικές εκλογές Πανίκος Ξιούρουππας και ο Βασίλης Πρωτοπαπάς. Ερώτημα είναι αν ο Τάκης Χατζηδημητρίου, ο οποίος τιμήθηκε στην παρουσία του Ανδρέα Μαυρογιάννη από την ΑΕΜ Μόρφου, θα βρίσκεται στην εκδήλωση ή αν θα στηρίξει επίσημα τον κ. Μαυρογιάννη. Σύμφωνα με έγκυρες κομματικές πηγές, ο Τάκης Χατζηδημητρίου θα δηλώσει το παρόν του στην εκδήλωση. Ενδιαφέρον θα έχει ποια μέλη των Νέων Δυνάμεων θα παρευρεθούν, με πολύ πιθανή και την παρουσία του Σταύρου Μαλά ο οποίος έχει ήδη εκδηλωθεί θετικά προς την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκδήλωση θα παραστεί και ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, με τον οποίο ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει εξαιρετική σχέση.

Πέραν όμως των διαφόρων πολιτικών και άλλων προσωπικοτήτων που θα στηρίξουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη το ΑΚΕΛ εργάζεται πυρετωδώς για την μαζική παρουσία ψηφοφόρων και μελών. Έχουν ήδη προγραμματίσει λεωφορεία για τη μετάβαση κόσμου. Στόχος είναι να υπάρξει μαζική παρουσία που θα στείλει το μήνυμα πως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και μπορεί να περάσει στον β’ γύρο αλλά και μπορεί να αποτελέσει επιλογή νίκης.

Το τελευταίο διάστημα άλλωστε έχει ενταθεί η ανησυχία εντός του επιτελείου του Ανδρέα Μαυρογιάννη και του ΑΚΕΛ περί αδυναμίας συσπείρωσης. Σε αυτό συμβάλλουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον κ. Μαυρογιάννη τρίτο αλλά και οι φόβοι διαρροών προς την υποψηφιότητα Αχιλλέα Δημητριάδη και Νίκου Χριστοδουλίδη. Με την εν λόγω εκδήλωση θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως η προοδευτική επιλογή δεν είναι άλλη από αυτήν του Ανδρέα Μαυρογιάννη και εκτιμούν πως μία μαζική παρουσία θα βοηθήσει σε θέματα εντυπώσεων, επικοινωνίας αλλά και ψυχολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση