ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το παρασκήνιο αποχώρησης Πάλμα από το Προεδρικό

Η στήριξη στον Νίκο Χριστοδουλίδη και η φυγή του από τον λόφο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο τέως υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας είναι πλέον στο πλευρό του Νίκου Χριστοδουλίδη. Πώς όμως βρέθηκε από τον λόφο, στο στρατόπεδο Νίκου Χριστοδουλίδη; Γιατί αποφάσισε να στηρίξει τον τέως ΥΠΕΞ και όχι τον Αβέρωφ Νεοφύτου; Το παρασκήνιο της αποχώρησης του από το Προεδρικό ξεδιπλώθηκε μέσα από την εφ’όλης της ύλης συνέντευξή του στην Κυριακάτικη «Κ».

Δεν ήμουν ποτέ μέλος του ΔΗΣΥ ούτε έχω συναγερμικές ρίζες

Ο Βασίλης Πάλμας κληθείς να σχολιάσει την ετεροχρονισμένη εκδήλωση στήριξης του στο πρόσωπο του Νίκου Χριστοδουλίδη ανέφερε πως παρέμεινε στα μετόπισθεν δείχνοντας τον σεβασμό του στις διαδικασίες που της παράταξης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ήταν γνωστό τόσο στον Μάριο Κάρογιαν όσο και στα υπόλοιπα στελέχη η επιλογή του να στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ερωτηθείς για το γιατί δεν ακολούθησε την στήριξη του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος -όντας προσωπική επιλογή του Νίκου Αναστασιάδη- ο τέως υφυπουργός παρά τω Προέδρω ξεκαθάρισε πως ουδέποτε υπήρξε μέλος του ΔΗΣΥ ούτε είχε ρίζες που να παραπέμπουν στον Δημοκρατικό Συναγερμό, καθώς και πως η συνεργασία του αφορούσε αυστηρά τον Νίκο Αναστασιάδη. Επιβεβαίωσε πως ουδέποτε αναμείχθηκε στα εσωκομματικά του Συναγερμού τονίζοντας όμως στον αντίποδα την εκτίμηση και τον σεβασμό προς τα στελέχη του κόμματος με τα οποία συνεργάστηκε.

Το δίλημμα που του έθεσε ο ΠτΔ 

Ο Βασίλης Πάλμας αποσαφήνισε πως ο ίδιος παραιτήθηκε από την θέση, αφού θεωρούσε πως δε θα ήταν σωστό και πρέπον να συνεχίσει να υπηρετεί δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την στιγμή που υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο ο Νίκος Χριστοδουλίδης να κατέλθει ως υποψήφιος στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές. Ο Βασίλης Πάλμας εκμυστηρεύτηκε πως εκμυστηρεύτηκε τους προβληματισμούς του στον ΠτΔ με τον Νίκο Αναστασιάδη να του λέει πως έχει δύο επιλογές, είτε να παραμείνει στη θέση του και να μην αναμιχθεί στα εκλογικά δρώμενα μέχρι το τέλος της θητείας του -κάτι που ήταν και επιθυμία του ΠτΔ- ή εάν δεν μεταπείθεται να αποφασίσει πότε θα υποβάλει την παραίτηση του, με τον ίδιο να επιλέγει τον δεύτερο δρόμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση