ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το παζλ του φετινού προεκλογικού και η σημαντική ιδιομορφία

Τι δήλωσε στην «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Γιάννος Κατσουρίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για τα χαρακτηριστικά της φετινής προεκλογικής εκστρατείας μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Γιάννος Κατσουρίδης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει από τη συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο, ο κ. Κατσουρίδης είπε ότι η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση καθώς δεν έχουμε δει φαινόμενα που δεν έχουν γίνει και σε προηγούμενους προεκλογικούς. Διευκρίνισε ωστόσο ότι κάποια πράγματα είναι πιο έντονα φέτος, όπως οι επικοινωνιακές πολιτικές των υποψηφίων. Εξέφρασε παράλληλα τη θέση ότι όσο κοντεύουμε στην κάλπη αυξάνεται η ένταση και βλέπουμε ότι οι κομματικοί μηχανισμοί δεν έχουν την εμβέλεια και επιρροή που είχαν παλιά, με τους πολίτες να δείχνουν ότι αυτονομούνται. «Δεν είναι μόνο κυπριακό το φαινόμενο, ωστόσο στη χώρα μας είναι πιο έντονο λόγω και του μικρού μεγέθους», ξεκαθάρισε.

Σε σχέση με τις τάσεις που παρατηρούνται ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε ότι οι υποψήφιοι έχουν την ανάγκη να είναι ανεξάρτητοι επειδή κατανοούν την αλλαγή που συμβαίνει στις κοινωνίες, το ότι δηλαδή οι ψηφοφόροι πηγαίνουν πλέον σε πιο εξατομικευμένες προσεγγίσεις. Σχολιάζοντας τα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο, υποστήριξε ότι η τάση από τη δεκαετία του 2010 και μετά είναι η υποχώρηση του Κυπριακού, αφού πλέον αναδεικνύονται ζητήματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία, το μεταναστευτικό, τη διαφθορά και τα σκάνδαλα. «Αυτά συνθέτουν το νέο παζλ χωρίς να σημαίνει ότι το Κυπριακό δεν παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες», δήλωσε.

Ο κ. Κατσουρίδης αναφέρθηκε παράλληλα και σε μια «σημαντική ιδιομορφία» των φετινών εκλογών. Όπως είπε, αν ένα από τα μεγάλα κόμματα δεν καταφέρει να πάει στον δεύτερο γύρο τότε θα προκληθούν αναστατώσεις στον κομματικό χάρτη και το κόμμα που θα μείνει πίσω θα μπει σε μια κατάσταση εσωστρέφειας, κάτι το οποίο θα συμβεί για πρώτη φορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023