ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στηρίζει ο Αχιλλέας Δημητριάδης

«Τα κριτήρια της απόφασής μου είναι καθαρά πολιτικά και δεν συνδέονται με ανταλλάγματα»

ΚΥΠΕ

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε ο Αχιλλέας Δημητριάδης, δηλώνοντας ότι τα κριτήρια για τη απόφαση του είναι μόνο πολιτικά και δεν συνδέονται με οποιαδήποτε ανταλλάγματα.

«Μπροστά στο δίλημμα του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών, με βάση τον πολιτικό διάλογο που είχα με τους δύο υποψηφίους και τις τοποθετήσεις τους, ανακοινώνω την στήριξη μου στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρονιάννη», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τις αποφάσεις του ενόψει της επαναληπτικής εκλογής της ερχόμενης Κυριακής μεταξύ του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως οι θέσεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη στο Κυπριακό τον εκφράζουν καλύτερα, ενώ υπήρχε κοινό έδαφος στο θέμα αντιμετώπισης της διαφθοράς. Όπως, ανέφερε, «η επιλογή δεν ήταν εύκολη, επειδή με τους δύο υποψηφίους είχα και έχω διαφορετικές προσεγγίσεις σε μια σειρά από ζητήματα». Είπε ακόμη ότι στην μακρά προεκλογική περίοδο «υπήρξαν αντιπαραθέσεις, οι οποίες αναπόφευκτα προκάλεσαν διάφορα συναισθήματα τα οποία όμως δεν πρέπει να αφήσουμε να επηρεάσουν την κρίση μας σε μια τόσο σημαντική για τη χώρα απόφαση».

Ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε πως ενόψει του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών, είχε συναντηθεί και με τους δύο υποψηφίους στους οποίους έδωσε γραπτώς τις 12 προτεραιότητες, οποίες καλύπτουν τους τρεις πυλώνες του προεκλογικού του προγράμματος, ήτοι το τίμιο κράτος, την Κύπρο του 2035 και το Όχι στη Διχοτόμηση – Η λύση μας συμφέρει, επί των οποίων έλαβε γραπτώς τις απαντήσεις τους.

Όπως είπε, με τον κ. Χριστοδουλίδη και τις δυνάμεις που στηρίζουν την υποψηφιότητά του, «έχουμε περισσότερες διαφορές στο Κυπριακό» και «έχουμε επίσης διαφορετική οπτική στα ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της διαφθοράς».

Όσον αφορά τον κ. Μαυρογιάννη, ο κ. Δημητριάδης είπε πως «χάρηκα να παρατηρήσω ότι στα ζητήματα της διαφθοράς βρήκαμε κοινό έδαφος στη συζήτησή μας». Για το Κυπριακό, ο κ. Δημητριάδης είπε πως υπογράμμισε στον κ. Μαυρογιάννη την επείγουσα ανάγκη για τόλμη και πρωτοβουλίες, ενώ εξέφρασε ανησυχίες και προβληματισμούς για την πορεία της οικονομίας.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι τα κριτήρια για την απόφαση μου είναι μόνο πολιτικά. Συνδέονται αποκλειστικά με πολιτικές θέσεις και όχι με οποιαδήποτε ανταλλάγματα. Όπως έχω δηλώσει πολλές, φορές, αυτό το είδος της πολιτικής δεν με αφορά και δεν με ενδιαφέρει», είπε, ενώ ερωτηθείς αν θα τον ενδιέφερε το ενδεχόμενο υπουργοποίησής του σε περίπτωση νίκης του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κ. Δημητριάδης είπε πως δεν επιθυμεί να μπει σε Υπουργικό Συμβούλιο.

«Δεν είναι το πώς θέλω να πολιτευτώ, ευχαρίστως να βοηθήσω οποιονδήποτε με τα θέματα που ξέρω, αλλά ας μην προτρέχουμε, ας αφήσουμε το θέμα στο σημείο που είμαστε τώρα, ότι δίδω την υποστήριξη μου στον Ανδρέα Μαυρογιάννη διότι οι θέσεις του στο Κυπριακό με εκφράζουν καλύτερα και ο κόσμος στο τέλος της ημέρας θα αποφασίσει», είπε ο κ. Δημητριάδης επαναλαμβάνοντας ότι βρίσκεται στη μάχιμη πολιτική «και θα παραμείνω γιατί με ενδιαφέρει να συμβάλω στην πρόοδο της κοινωνίας μας», ενώ απηύθυνε, τέλος, έκκληση στον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή.

«Ο Αχιλλέας Δημητριάδης συντάσσεται με την προσπάθεια για μία Κύπρο επανενωμένη»

 

Η απόφαση του δικηγόρου και μέχρι πρότινος συνυποψήφιου μου, Αχιλλέα Δημητριάδη, για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας μου στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών, με τιμά ιδιαιτέρως.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Αχιλλέας Δημητριάδης έχει καταθέσει αξιόλογες προτάσεις τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του τόπου μας, εμπλουτίζοντας τον πολιτικό λόγο της Κύπρου.

Εκτιμώ ιδιαίτερα τη στήριξη και εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τον κ. Δημητριάδη για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς την υποψηφιότητά μου, σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες Προεδρικές εκλογές για το μέλλον του τόπου μας.

Στόχο μας η επαναφορά του κράτους δικαίου, η ανάκτηση της χαμένης μας αξιοπιστίας, αλλά και η ανάγκη να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος.

Η δυναμική που έχει δημιουργηθεί για την Κύπρο που οραματιζόμαστε, για μία Κύπρο καλύτερη, εντείνεται. Όποια αφετηρία και αν έχουμε, μας ενώνει η αγωνία για το σήμερα και το αύριο της Κύπρου μας. Μαζί, Κύπρος μπορούμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023