ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξ. Κωνσταντίνου: Ο Αβέρωφ μπορεί να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις

Η «Κ» ζήτησε και πήρε τον παλμό της προεκλογικής μάχης από τα επιτελεία τεσσάρων υποψηφίων

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου έχει δημιουργήσει μια αυξημένη κινητικότητα στα επιτελεία των υποψηφίων προκειμένου τη μεθεπόμενη Κυριακή να γίνει το πρώτο βήμα επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί. Η «Κ» ζήτησε και πήρε τον παλμό της προεκλογικής μάχης από τα επιτελεία τεσσάρων υποψηφίων. Η Ξένια Κωνσταντίνου από το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου καθορίζει τις προτεραιότητες του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, καθώς και τα θέματα με ιδιαίτερη βαρύτητα. 

–Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες του Αβέρωφ Νεοφύτου την επομένη των εκλογών εφόσον έχει πάρει τη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει;

–Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει πει δημόσια ότι έχει δύο άμεσες προτεραιότητες εφόσον ο κόσμος τον επιλέξει για να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Η πρώτη αφορά στο να αξιοποιήσει το διάστημα που ακολουθεί μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία στα μέσα Μαΐου για να ενημερώσει όλα τα εμπλεκόμενα και ενδιαφερόμενα μέρη για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν η ασφάλεια και η ενέργεια να ξεκλειδώσουν το Κυπριακό. Έτσι ώστε, να ετοιμαστεί το έδαφος για μία νέα πρωτοβουλία εντός του 2023. Ταυτόχρονα, στην εσωτερική διακυβέρνηση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου προτίθεται να θέσει άμεσα σε εφαρμογή τις πολιτικές που έχει εξαγγείλει για φοροελάφρυνση όλων των νοικοκυριών από το κύμα ακρίβειας και πληθωρισμού που έχει πλήξει τη χώρα. Η κοινωνική φορολογία και η νέα επιδοματική πολιτική που εισηγείται έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε πρώτον να διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα σε κάθε νοικοκυριό που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, παρέχοντάς του με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις βασικές του ανάγκες και δεύτερον να δώσει σημαντικά φορολογικά κίνητρα για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών σε μία προσπάθεια να ανατρέψει παράλληλα και την υπογεννητικότητα.

–Ποιοι είναι οι λόγοι που σας κάνουν να πιστεύετε πως ο δικός σας υποψήφιος θα κάνει πράξη τις αλλαγές που επαγγέλλεται;

–Επειδή ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει αποδεδειγμένη πολιτική αποτελεσματικότητα. Πέτυχε να βρίσκει συναινέσεις εδώ και χρόνια εντός της Βουλής και να πετυχαίνει τις απαιτούμενες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, για να προχωρά η χώρα μπροστά. Είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα πράξει και τώρα για να υλοποιήσει όλες τις τολμηρές προτάσεις που έχει εξαγγείλει προς όφελος των πολιτών. Όλοι εμείς που στηρίζουμε την υποψηφιότητά του μοιραζόμαστε την ίδια πεποίθηση ότι ο Αβέρωφ πραγματικά μπορεί να υλοποιήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, όπως την κοινωνική φορολογία που ανέφερα πιο πάνω, την ψηφιοποίηση και μεταφορά όλων των ουσιωδών υπηρεσιών στο κινητό κάθε πολίτη με διαφάνεια και απλοποίηση. Επιπλέον μπορεί να κάνει πράξη την αναβάθμιση και εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου και κυρίως μπορεί να διατηρήσει την οικονομία σε πορεία σταθερής ανάκαμψης.

–Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες ποια είναι τα θέματα στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή;

–Το δικό μας επιτελείο τοποθετεί στο επίκεντρο κάθε συζήτησης την οικονομία. Πιστεύουμε ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τη δυνατότητά μας να έχουμε μία ισχυρή και εύρωστη οικονομία. Στην τελική ευθεία θέλουμε να αφήσουμε κατά μέρος τα εύηχα φτιασίδια τύπου, «με ενότητα προχωράμε προς το μέλλον» ή από την άλλη την πλειοδοσία λαϊκισμού που έχουμε ακούσει από δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους.

Θέλουμε να επιστρέψει η συζήτηση στην πολιτική, στις πολιτικές θέσεις και προτάσεις και ν’ αναμετρηθούν στην κρίση του κόσμου η ικανότητα του κάθε υποψηφίου να ηγηθεί, καθώς και η αξιοπιστία των κομμάτων που τους υποστηρίζουν. Για εμάς, το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών αφορά στην πορεία της ίδιας της χώρας. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι συναγερμικός και έχει επιλεγεί από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Θέλει να κυβερνήσει τη χώρα σωστά και δίκαια και διαθέτει την εμπειρία, την κρίση και τη βούληση για να το πετύχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023