ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χαράλαμπος Προύντζος: Για αυτό προτείνω Ανδρέα Μαυρογιάννη (Βίντεο)

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αποδεδειγμένα μπορεί να βγάλει το Κυπριακό από την τραγική πορεία διολίσθησης στην οποία βρίσκεται σήμερα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τους λόγους για τους οποίους επιλέγει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, δημοσιοποίησε ο γνωστός δικηγόρος Χαράλαμπος Προυντζος. Όπως σημείωσε είναι ο καταλληλότερος να κρατήσει το τιμόνι της χώρας στο εξαιρετικά δύσκολο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. 

Αυτούσια η ανακοίνωση:  

Προτείνω τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ως υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί πιστεύω ότι είναι αποδεδειγμένα ικανός, προσωπικά και πολιτικά έντιμος και γνήσια προοδευτικός.

Είναι ο καταλληλότερος για να κρατήσει το τιμόνι της χώρας στο εξαιρετικά δύσκολο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Είναι απαλλαγμένος από πολιτικά ή προσωπικά βαρίδια, κομματικές εξαρτήσεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Διαθέτει μεγάλη αξιοπιστία στη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή λόγω της ουσιαστικής εμπειρίας του στον ΟΗΕ και της επιτυχούς οργάνωσης και διεκπεραίωσης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο. Είναι πραγματικά ανεξάρτητος, με σαφείς θέσεις στα θεμελιώδη ζητήματα.

Στην οικονομία ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πρεσβεύει ένα σύγχρονο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Παρά τις θετικές επιδόσεις συγκεκριμένων δεικτών όπως η ανεργία και η υψηλή ανάπτυξη σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, ένας στους πέντε συμπολίτες μας βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η συντριπτική πλειοψηφία του οικονομικά ενεργού πληθυσμού αδυνατεί να αποκτήσει στέγη.

Ο υψηλός πληθωρισμός σε συνάρτηση με τα αυξανόμενα δανειστικά επιτόκια διαβρώνουν την οικονομική κατάσταση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, πιστός στις δημοκρατικές και οικονομικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οραματίζεται μια οικονομία φιλική στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις. Ένα κράτος σύγχρονο που να υπηρετεί τους πολίτες του. Ένα κράτος όμως κοινωνικά ευαίσθητο, με ισχυρή μεσαία τάξη και αξιοπρεπείς οικονομικές συνθήκες για το σύνολο του πληθυσμού.

Το Κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από το 1974. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αποδεδειγμένα μπορεί να βγάλει το Κυπριακό από την τραγική πορεία διολίσθησης στην οποία βρίσκεται σήμερα. Είναι βαθύς γνώστης του Κυπριακού και το απέδειξε με την ικανή του διαπραγμάτευση η οποία μας έφερε ένα βήμα από μια σαφώς βελτιωμένη συνολική λύση.

Μόνο ένα κράτος σύγχρονο, επανενωμένο, οικονομικά και κοινωνικά ισορροπημένο μπορεί να δώσει προοπτική στις επόμενες γενιές.

Όλοι θέλουμε μια καλύτερη Κύπρο. Αυτό όμως απαιτεί μια διευρυμένη κοινωνική δράση και κινητοποίηση που να σπάζει τα παραδοσιακά στεγανά.

Προτείνω τον Ανδρέα Μαυρογιάννη με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τους συμπολίτες μας, στηρίζοντας το όραμα του για μια καλύτερη Κύπρο.

Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Προύντζος

Ο Χαράλαμπος Προύντζος γεννήθηκε το 1978 στη Λευκωσία. Κατάγεται από τα κατεχόμενα χωριά Γερόλακκο και Ακανθού.

Αποφοίτησε με τον τίτλο LLB (Hons) από το University of Bristol το 2001 και έλαβε τον τίτλο του Barrister-at-Law από το Inns of Courts School of Law του Λονδίνου. Κατέχει επίσης Diploma in Professional Legal Skills από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Είναι Μέλος του Gray’s Inn, του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Cyprus Investment Funds Association.

Είναι δικηγόρος και διευθύνων συνέταιρος του δικηγορικού γραφείου Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε. το οποίο ίδρυσε και διευθύνει από το 2010. Προίσταται των νομικών υπηρεσιών μεγάλου συμβουλευτικού δικτύου για την περιφέρεια Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε νομικά ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, τόσο στις ΑΠΕ όσο και στα ζητήματα φυσικού αερίου. Επίσης, έχει χειριστεί επιτυχώς σημαντικές υποθέσεις στα Δικαστήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως Συνταγματικά και εργατικά ζητήματα καθώς και ζητήματα δημοσίων συμβάσεων.

Εξελέγη το 2018 ως πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με την αυτονόμηση του ιδρύματος. Υπηρέτησε επίσης ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας CYENS.

Συμμετείχε ως μέλος της Ομάδας Εργασίας για τη Διακυβέρνηση και την Κατανομή Εξουσιών στην τελευταία διαπραγματευτική διαδικασία.

Είναι ενεργός πολίτης με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση, πολλές δημόσιες παρεμβάσεις και αρθρογραφία σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Είναι νυμφευμένος με τη δημοσιογράφο Γωγώ Αλεξανδρινού με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά.  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023