ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάρης: Δεν μπορούμε να πάρουμε μία σκούπα να εκκαθαρίσουμε τον ΔΗΣΥ

Διαφωνώ να δείξουμε την πόρτα σε όσους έκαναν λάθος επιλογή ανέφερε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την διαφωνία του με το να δείξει ο ΔΗΣΥ την πόρτα σε όσους ψηφοφόρους και φίλους του ΔΗΣΥ έκαναν «λάθος επιλογή» εξέφρασε στο κρατικό ραδιόφωνο ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης. Όπως είπε ο ίδιος διαφωνεί με την «πολίτική σκούπας και να εκκαθαρίσουμε τον ΔΗΣΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο ΔΗΣΥ θα πρέπει αν μείνει μακριά από προσεγγίσεις, που είναι όπως ο ίδιος κατανοεί εκδηλώσεις συναισθηματικής φόρτισης. Αυτό υπονοεί όπως όλα δείχνουν τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών όπως του Δήμαρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος μίλησε και σύμπραξη με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Ο Χάρης Γεωργιάδης σημείωσε πως αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνάντηση στο Προεδρικό με υπουργούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ανταλλαγή απόψεων γύρω από την επόμενη μέρα.

Ο Χάρης Γεωργιάδης παραδέχτηκε πως ο ΔΗΣΥ βρίσκεται ενώπιον ενός σοβαρού διλήμματος που θέτει το κόμμα σε πολιτικά δύσκολη θέση, σημειώνοντας πως στο κόμμα υπάρχει μία βεβαρημένη πολιτικά και ψυχολογικά κατάσταση ωστόσο θα πρέπει να γίνει ψύχραιμη ορθολογιστική διαχείριση.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως έγινε μία μεγάλη προσπάθεια, πολλοί δούλεψαν εργάστηκαν σκληρά και το ποσοστό είναι καλό, ωστόσο όπως είπε και ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν είναι αρκετό. Κάνοντας έκκληση για νηφαλιότητα ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως χάθηκε μία μάχη αλλά ο ΔΗΣΥ έχει μέλλον και θέλει όλους τους υποστηρικτές του κοντά.

Υπογράμμισε την δυσκολία σημειώνοντας πως ο κ Χριστοδουλίδης «κινήθηκε με τρόπο διασπαστικό που πλήγωσε τους φίλους και τους υποστηρικτές της παράταξης και ο κ. Μαυρογιάννης είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ με πολύ ευδιάκριτες τις διαφοροποιήσεις που έχουμε σε όλα τα ζητήματα» ανέφερε με νόημα ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν αλλάξαμε ξαφνικά γνώμη ούτε και μπορούν να διαγραφούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις που ήταν αυτές που ουσιαστικά χαρακτήρισαν την προεκλογική εκστρατεία» ανέφερε προσθέτοντας πως ένας από τους δύο θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. «Αυτό είναι το ζητούμενο, το δεδομένο που πρέπει να αξιολογήσουμε» ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει αν αποκλείεται το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση, ο Χάρης Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν έγινε καμία συζήτηση ακόμα επί του παρόντος καθώς μέχρι χθές το κόμμα έδινε την μάχη του με τον δικό του υποψήφιο. Υπενθύμισε ωστόσο τα δείγματα γραφής, που είναι η κοινή δήλωση που συνυπόγραψαν υπουργοί κομματικοί αξιωματούχοι και η κοινοβουλευτική ομάδα που καταδεικνύουν όπως είπε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε.

«Ήμουν ένας εκ των συντακτών της» είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην κοινή δήλωση πίστης προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου μετά την συνέντευξη του Νίκου Χριστοδουλίδη στην «Κ» όταν αποκάλυπτε πως μιλά με συναγερμικά στελέχη για το ενδεχόμενο σύμπλευσης στον β’ γύρο. Σημείωσε ωστόσο ότι είναι εξ υπαρχής μία νέα συζήτηση η συζήτηση για τον β γύρο. «Έχω κι εγώ τις απόψεις μου έχω καθαρή άποψη αλλά δεν θεωρώ σωστό να την εκφράσω δημοσίως πριν ακούσω και τους συναδέλφους τα στελέχη που μετέχουμε στα συλλογικά όργανα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023