ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χάρης: Θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες αν θα διεκδικήσω την Προεδρία του ΔΗΣΥ

Δεν καθοδηγούμε τους πολίτες, έχουν κρίση να αποφασίσουν από μόνοι τους όμως ο ΔΗΣΥ αποστασιοποιείται και από τις δύο υποψηφιότητες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης για το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΔΗΣΥ ή όχι. Μιλώντας για το αν θα διαγραφούν στελέχη στην περίπτωση συμμετοχής τους στην κυβέρνηση ενός εκ των δύο υποψηφίων σημείωσε πως «ναι, αν κάποιος θελήσει να ακολουθήσει εντελώς αντίθετη κατεύθυνση έχει ασφαλώς κάθε δικαίωμα, δεν έχει σχέση με τον Δημοκρατικό Συναγερμό», ανέφερε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρωινό Δρομολόγιο» ο κ. Γεωργιάδης είπε «δεν καθοδηγούμε τους πολίτες, κυρίως τους υποστηριχτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχουν την κρίση τους να αποφασίσουν. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αποστασιοποιείται από δύο τις υποψηφιότητες».

Όσον αφορά για το ποια πρέπει να είναι η αντίδραση του κόμματος αν στελέχη ενταχθούν σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα ο αναπληρωτής Πρόεδρος δήλωσε «απορρίπτουμε αυτό το ενδεχόμενο, αυτό σημαίνει ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι θα βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση, ότι δεν εμπλεκόμαστε σε συζητήσεις για υπουργεία». Όπως τόνισε, «αυτό σημαίνει συνέπεια και με την προεκλογική μας θέση και εκείνη την ξεκάθαρη προεκλογική δήλωση που συνυπογράψαμε όλοι οι βουλευτές, υπουργοί και ηγετικά στελέχη που δηλώναμε ότι δεν τίθεται θέμα συμμέτοχης μας σε μια κυβέρνηση άλλη, από κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού». 

Ερωτηθείς εάν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΔΗΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023