ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χαρτοπόλεμος ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ με φόντο τον β' γύρο των Προεδρικών

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ αναφορικά με τον β’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Αρχικά το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του αναφέρει «το επιτελείο Χριστοδουλίδη και τα κόμματα που τον στηρίζουν άλλαξαν προσωπεία. Μέχρι το περασμένο Σάββατο μιλούσαν για ενότητα με όλους. Τώρα εξαπέλυσαν τοξικότητα, καταστροφολογία και εμπάθεια ενάντια στην Αριστερά αλλά ακόμα και ενάντια σε ανθρώπους του Κέντρου και της Δεξιάς που δεν στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη». 

Το Δημοκρατικό Κόμμα απάντησε στο ΑΚΕΛ τονίζοντας «δυστυχώς, το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει τις ίδιες ανακοινώσεις που εξέδιδε εναντίον του ΔΗΚΟ την εποχή που το ΔΗΚΟ στήριζε τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας και προσπαθούσε ν’ αντιμετωπίσει τις συνέπειες της χρεοκοπίας του 2012. Γι’ αυτό και τώρα στηρίζουμε τον Νίκο Χριστοδουλίδη και κυβέρνηση ευρείας κοινής αποδοχής και όχι μια μονοκομματική κυβέρνηση ΑΚΕΛ». 

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Το επιτελείο Χριστοδουλίδη και τα κόμματα που τον στηρίζουν άλλαξαν προσωπεία. Μέχρι το περασμένο Σάββατο μιλούσαν για ενότητα με όλους. Τώρα εξαπέλυσαν τοξικότητα, καταστροφολογία και εμπάθεια ενάντια στην Αριστερά αλλά ακόμα και ενάντια σε ανθρώπους του Κέντρου και της Δεξιάς που δεν στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι κομματικές ηγεσίες που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη αγαπούσαν το ΑΚΕΛ όταν ήθελαν τις ψήφους του για την εξουσία. Τώρα, βρίζουν την Αριστερά και αγάπησαν το Συναγερμό. Αύριο προφανώς, θα ξαναλλάξουν τροπάρι. Αυτά τα ήθη είναι ο ορισμός της συμφεροντολογίας και του εκφυλισμού της πολιτικής.

Την ερχόμενη Κυριακή θα κριθούν και αυτά. Είτε θα εκλεγεί Πρόεδρος της Κύπρου ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης ο οποίος με ήθος, ειλικρίνεια, μετριοπάθεια και σεβασμό προς όλους παρουσιάζει το όραμα του για το μέλλον. Είτε θα βρεθεί στην εξουσία ο Νίκος Χριστοδουλίδης που ακολουθεί συμπεριφορές και συνταγές του παρελθόντος.

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ

Δεν είναι ύβρις να υπενθυμίζουμε πως το ΑΚΕΛ με τις πολιτικές του μας οδήγησε στη χρεοκοπία, στην τρόικα και στο μνημόνιο.

Δυστυχώς, το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει τις ίδιες ανακοινώσεις που εξέδιδε εναντίον του ΔΗΚΟ την εποχή που το ΔΗΚΟ στήριζε τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας και προσπαθούσε ν’ αντιμετωπίσει τις συνέπειες της χρεοκοπίας του 2012.

Το ότι ως ΔΗΚΟ συνεργαστήκαμε τότε με το ΔΗΣΥ, είναι η απόδειξη ότι προτεραιότητα μας ήταν και είναι πάντα η δημοσιονομική σταθερότητα και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Κύπρου.

Γι’ αυτό και τώρα στηρίζουμε τον Νίκο Χριστοδουλίδη και κυβέρνηση ευρείας κοινής αποδοχής και όχι μια μονοκομματική κυβέρνηση ΑΚΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023