ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χριστοδουλίδης: Εξήρε τη συμβολή ιδιωτικού τομέα για οικονομία, έρευνα και τεχνολογία

O υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα γραφεία της SignalGeneriX

ΚΥΠΕ

Τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία θέσεων εργασίας για Κύπριους επιστήμονες αλλά και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, εξήρε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του, «ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε τα γραφεία της SignalGeneriX, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων ηλεκτρονικών συστημάτων και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας, συμμετέχοντας σε κοινοπραξίες για τον σχεδιασμό και συμπαραγωγή εξειδικευμένων ηλεκτρονικών για τα νέας γενιάς Ευρωπαϊκά αμυντικά συστήματα».

Ο κ.Χριστοδουλίδης, προστίθεται, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την επιστημονική ομάδα της εταιρείας και να ξεναγηθεί στους χώρους, όπου σχεδιάζονται και κατασκευάζονται καινοτόμες και προηγμένες τεχνολογίες με προορισμό το εξωτερικό.

Συνεχάρη, επίσης, τους επιστήμονες και τη διοίκηση της εταιρείας για το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, προσθέτοντας πως μέσα στις προγραμματικές του θέσεις ενθαρρύνονται και αξιοποιούνται ουσιαστικά οι κυπριακές βιομηχανίες οι οποίες εξειδικεύονται σε τέτοιες τεχνολογίες ώστε να εργαστούν σε νέα συστήματα άμυνας.

Εξήρε δε «τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία θέσεων εργασίας για Κύπριους επιστήμονες αλλά και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, σε μια εποχή που η Κύπρος και η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της SignalGeneriX Δρ Τάσος Κουνούδης, ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Χριστοδουλίδη για την εξέλιξη της Κυπριακής βιομηχανίας στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών στον τομέα κυρίως της Άμυνας και της Ασφάλειας και τις σημαντικές συνέργειες τις οποίες έχει πετύχει η εταιρεία στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μέσα από συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση