ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προεδρικές: Στην τελική ευθεία για τον εκλεκτό του ΑΚΕΛ

Αρχές Ιουνίου ανακοινώνεται το όνομα, κλειδώνουν Μαυρογιάννης και Δημητριάδης για συζήτηση

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Με πρώτο σταθμό τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, οι εργασίες του οποίου αναμένεται να συνεχιστούν και την ερχόμενη Τετάρτη μιας και το θέμα που συζητείται θεωρείται αρκετά περίπλοκο, το ΑΚΕΛ οδηγείται στην τελική ευθεία για ανάδειξη του υποψηφίου που θα στηρίξει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Τη συνεδρία του ΠΓ θα ακολουθήσει εκείνη της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο όπου θα διαμορφωθούν οι εισηγήσεις με τα ονόματα των υποψηφίων ενώ ταυτόχρονα θα ξεδιπλωθεί η γενική στρατηγική του ΑΚΕΛ ενόψει των εκλογών η οποία και θα κατατεθεί στη βάση του κόμματος προς συζήτηση.

Θα ακολουθήσει ένα διάστημα διεργασιών με τα χιλιάδες μέλη αλλά και φίλους του κόμματος όπου θα έχουν την ευχέρεια να εκφράσουν προβληματισμούς και να υποβάλλουν εισηγήσεις βάσει των όσων έχουν ενώπιόν τους και στα τέλη Μαΐου θα συνέλθει εκ νέου η Κ.Ε όπου και θα διαμορφώσει και την τελική εισήγηση.

Στελέχη του ΑΚΕΛ διαμηνύουν πάντως ότι οι διεργασίες στο κόμμα ενόψει εκλογών πάνε σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς και βρίσκονται μέσα στα χρονικά πλαίσια τα όποια έχουν οριστεί υπενθυμίζοντας ότι απλά ο Αβέρωφ Νεοφύτου βιάστηκε να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του.

Σε σχέση με τα ονόματα που θα τεθούν από την κεντρική επιτροπή η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη φέρεται να κερδίζει έδαφος μιας και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη βάση του κόμματος με την πορεία του ως επικεφαλής της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το 2012.

Βέβαια δεν θα μπορεί να αποφύγει την κριτική σε ότι αφορά τους χειρισμούς του στο Κυπριακό μέχρι σήμερα, ωστόσο η υποψηφιότητά του μπορεί να στηριχτεί στον δεύτερο γύρο και από το ΔΗΚΟ.

Το ζητούμενο όμως είναι να περάσει ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ στο δεύτερο γύρο, προνόμιο που δείχνει να διαθέτει το δεύτερο όνομα που θα προταθεί, ο Αχιλλέας Δημητριάδης. Ο δικηγόρος κερδίζει την εύνοια λόγω των θέσεων στο Κυπριακό όμως δυσκολεύει να πείσει για την οικονομία, ένα επίσης σημαντικό θέμα που καίει τον μέσο αριστερό ψηφοφόρο.

Ο κ. Δημητριάδης φαίνεται, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, να περνάει ευκολότερα στο δεύτερο γύρο αλλά εκεί δεν μπορεί να κερδίσει την εύνοια των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον προφανή λόγο: τις θέσεις του στο Κυπριακό. Θα πρέπει παράλληλα να απαντηθεί και το ερώτημα γιατί παρουσιάζεται τώρα ως επιλογή και δεν ήταν από την αρχή.

Από την Εζεκία Παπαϊωάννου πάντως αφήνουν να διαρρεύσει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως όλα βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με γνώμονα πάντα τον υποψήφιο που μπορεί να εκλεγεί και να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή.

Την ίδια ώρα ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου επιβεβαίωσε τις συναντήσεις που είχε τόσο με τον κ. Μαυρογιάννη όσο και με τον κ. Δημητριάδη, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αν και αντιλαμβάνεται κανείς πως θα έπρεπε να υπάρξει μια προεργασία πριν τεθούν και επίσημα τα δύο ονόματα προς συζήτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση