ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προεδρικές: Τι είπαν στη συνάντηση τους Νικόλας - Θεοπέμπτου

Στην ανάγκη αλλαγής της διακυβέρνησης συμφώνησαν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

ΚΥΠΕ

Στην ανάγκη αλλαγής της διακυβέρνησης συμφώνησαν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τρίτη στα γραφεία των Οικολόγων.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έκανε λόγο για «πολύ εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση με την ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων, με αντικείμενο συζήτησης τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές», ενώ σημείωσε πως το κόμμα του θεωρεί πως πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υλοποιήσουν τον επιθυμητό στόχο της κοινωνίας, που είναι η αλλαγή.

«Και επειδή ακριβώς», υπογράμμισε, «το Κίνημα των Οικολόγων έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της κοινωνίας και της κοινής γνώμης, ως μια πολιτική δύναμη, που αγωνίζεται με πάθος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη, θεωρούμε ότι δυνητικά είναι ένας πολύτιμος και σημαντικός εταίρος σε αυτή την προσπάθεια της αλλαγής».

Σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο τα δύο κόμματα έχουν συμφωνήσει όπως συνεχίσουν τη συζήτηση, με την ελπίδα να καταλήξουν σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο και να μετουσιώσουν στην πράξη αυτό τον στόχο.

«Να καταφέρουμε, δηλαδή, να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας κάτω από τις πολύ αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται καθημερινά για να αντιμετωπίσουμε τις σκιές της διαπλοκής και της διαφθοράς για να φέρουμε διέξοδο στα αδιέξοδα που δυστυχώς διαπιστώνουμε καθημερινά στο Κυπριακό», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Κίνημα Οικολόγων, το οποίο όπως είπε, τους έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως αυτές οι προσπάθειες θα τους οδηγήσουν στον επιθυμητό στόχο, που είναι να πάρουν τη χώρα μπροστά και να ξαναδώσουν ελπίδα στο λαό.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων ανέφερε με τη σειρά του πως «υπάρχει μια κοινή συναντίληψη και φάνηκε και από τη συζήτηση που κάναμε, για την ανάγκη να έχουμε αυτή την αλλαγή της διακυβέρνησης».

Όπως είπε ο κ. Θεοπέμπτου «τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε μια διακυβέρνηση, η οποία νομίζω έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, όσον αφορά στο θέμα της διαφθοράς», κάνοντας λόγο πως «είναι σίγουρα η χειρότερη κυβέρνηση όσον αφορά τα περιβαλλοντικά θέματα».

«Έχουμε κοινωνικά προβλήματα. Έχουμε θέματα με τους ανθρώπους του πολιτισμού. Υπάρχουν πολλά θέματα, τα οποία δικαιολογούν την προσπάθεια που κάνουμε, για την αλλαγή της διακυβέρνησης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι αύριο έπεται ενημέρωση της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, ώστε να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσουν στο μέλλον.

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα να έχουν ένα υποψήφιο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο οποίος να κερδίσει και τις εκλογές, ώστε να επέλθει επιτέλους αλλαγή στον τόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση