ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: 23,5 εκατομμύρια στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπερηφάνεια για την επιστημοσύνη των λειτουργών υγείας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αλλά και για το έργο που επιτελούν, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Μακάρειο Νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψη του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το Μακάρειο Νοσοκομείο «ένα από τα πρότυπα νοσοκομεία που διαθέτουμε στην Κύπρο που φιλοξενεί κατ΄ουσία τα παιδιά, τα πρόωρα νεογνά, με σωρεία Υπηρεσιών, είτε αυτές αναφέρονται στο Παιδοογκολογικό είτε σε άλλες. Είναι ένα νοσοκομείο το οποίο φροντίζει τη μητέρα και το παιδί.

Θέλω να συγχαρώ τον Διευθυντή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικότατο έργο που επιτελούν.

Θεώρησα πως η επίσκεψη μου ήταν αναγκαία, ιδιαίτερα μετά την ετοιμασία του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προκειμένου να εξαγγείλω μια δαπάνη που περιλαμβάνει το Σχέδιο, ύψους περίπου 23,5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι χωριστές υπηρεσίες που θα παρέχονται για αιμοκάθαρση, ύψους δύο εκ. ευρώ.

Τα 23,5 εκ. που θα διατεθούν μέσα από το Σχέδιο στόχο έχουν να καταστήσουν το Μακάρειο Νοσοκομείο, Νοσοκομείο Παίδων, έτσι ώστε, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνει το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα, τη νέα Κλινική Παιδονευρολογίας και Γενετικής, νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πρόωρων Νεογνών και ανακαίνιση της παρούσας, τη νέα ενδοκρινολογική κλινική και την ανακαίνιση γυναικολογικής κλινικής και άλλων χώρων του νοσοκομείου, ώστε να είναι ακόμα πιο φιλόξενο, όχι μόνο προς τα παιδιά και τις μητέρες, αλλά και σε όσα των παιδιών έχουν ανάγκη τους γονείς τους να είναι κοντά τους.

Συνεπώς, η εδώ παρουσία μου συμβολίζει την κύρια έγνοια του κράτους, την ανταπόκριση στις ανάγκες- μετά την υιοθέτηση και του ΓΕΣΥ- των παιδιών, για μια, ακριβώς όπως και σήμερα επιτελείται, αλλά, αναβαθμισμένη, εξειδικευμένη, ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας.

Και είμαι περήφανος πραγματικά για την επιστημοσύνη και το έργο που επιτελείται στο Μακάριο Νοσοκομείο». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση