ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

N. Αναστασιάδης για ΑΚΕΛ: Ας συναισθανθεί ότι εκφράζει και τους Ελληνοκύπριους

Υποστήριξε παράλληλα πως είναι πιθανή μια κάθοδος της Τζέιν χολ Λουτ στην Κύπρο πριν από την τριμερή του Βερολίνου

Newsroom K

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την τέλεση του μνημοσύνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, στην Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε τόσο στην τριμερή του Βερολίνου όσο και στην πιθανή κάθοδο της Τζέιν χολ Λουτ στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει με τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στις 25 Νοεμβρίου στα πλαίσια της τριμερούς, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως «έχουν τεθεί οι βασικές προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τους όρους αναφοράς», προσθέτοντας ότι η οποιαδήποτε απόπειρα να δοθεί απάντηση εκ των προτέρων για θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο τραπέζι του διαλόγου, θα ήταν αδιανόητη.

«Η οποιαδήποτε απόπειρα να δοθεί απάντηση εκ των προτέρων για θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο τραπέζι του διαλόγου, θα ήταν αδιανόητη».

Ερωτηθείς αν έχει προγραμματιστεί οποιαδήποτε συνάντηση του είτε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη είτε με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ ενόψει της προετοιμασίας για τη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο η κα Λουτ να βρίσκεται στην Κύπρο προ της 25ης Νοεμβρίου που θα είναι η τριμερής στο Βερολίνο».

Ερωτηθείς εξάλλου για τις προσδοκίες του ιδίου στην τριμερή ο Πρόεδρος απάντησε ότι «η οποιαδήποτε απόπειρα να επιβληθεί εκ των προτέρων ή να δοθεί απάντηση εκ των προτέρων για θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο τραπέζι του διαλόγου, το θεωρώ ότι θα ήταν αδιανόητο, και ως απόπειρα και ως πολιτική ενέργεια, είτε από πλευράς μας είτε από πλευρά των Τουρκοκυπρίων».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις του ΑΚΕΛ ότι κάποιες από τις εισηγήσεις του εκφεύγουν από το πλαίσιο Γκουτέρες ή και από συγκλίσεις του παρελθόντος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μια συμβουλή θα ήθελα να δώσω προς το ΑΚΕΛ: επιτέλους ας συναισθανθεί ότι εκφράζει και τους Ελληνοκύπριους. Τίποτα πέραν αυτού».

 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στον αείμνηστο πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλάυκο Κληρίδη, λέγοντας ότι «τιμούμε σήμερα τον ηγέτη που άφησε το στίγμα του για τον πατριωτικό διεκδικητικό ρεαλισμό που τον διέκρινε, τον πραγματισμό που ήταν χαρακτηριστικά ενός πολιτικού με όραμα».«Τιμούμε τον άνθρωπο που άφησε γενικότερα το στίγμα του σαν ένας πολιτικός ήθους και ιδιαίτερα προσωπικά τιμώ τον πολιτικό μου μέντορα, τον πολιτικό μου πατέρα» κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Πόσες δόσεις …ηδύποτου κατανάλωσε προτού εκστομίσει το περαπεδκιώτικό του; Αν έτσι διαπραγματεύεται και το κυπριακό …βουράτε να κρυφτούμε!!!!

Ai Em
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

360: Η ασφάλεια των εργοταξίων στο προσκήνιο

«Δηλαδή αποκλείστηκε η περίπτωση αυτοκτονίας;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:39

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X