ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Γίνεται προσπάθεια για αποτροπή κινδύνου σύρραξης

Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας έγινε ανάλυση των δεδομένων, των ενδεχομένων και αλλά και για το πως πρέπει να προχωρήσουμε, δηλώνει

ΚΥΠΕ

Η προσπάθεια είναι η αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου σύρραξης, λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του, η οποία δόθηκε λίγο πριν από την τελετή υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed, την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Σημερινή», ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη «έγινε μια ανάλυση των δεδομένων, των ενδεχομένων και αλλά και για το πως πρέπει να προχωρήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις απειλές, τις έκνομες ενέργειες, αλλά και τους πιθανούς συμμάχους προς αποτροπή και ανατροπή των όσων η Τουρκία σχεδιάζει».

Είπε επίσης ότι οι ενέργειες θα είναι συνεχείς και η προσπάθεια είναι η αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου σύρραξης. «Εμείς επιδιώκουμε με βάση το διεθνές δίκαιο την επικράτηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της συνεργασίας» είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι στόχος δεν είναι ο αποκλεισμός κανενός.

Ερωτηθείς για τον ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, είπε ότι η πρόσφατη θέσπιση της νομοθεσίας East Med Act «είναι μια απόδειξη του επιπλέον ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή».

Αναφέρθηκε ακολούθως στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ και πρόσθεσε ότι η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed συνδέει άμεσα τα ενδιαφέροντα του Ισραήλ, αλλά και της Ευρώπης, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Παρέπεμψε και στη συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον Αμερικανό Πρόεδρο, στις 7 Ιανουαρίου, λέγοντας ότι τα συνδυασμένα συμφέροντα των χωρών της περιοχής, της Αμερικής και της Ευρώπης «δημιουργούν κάποια δεδομένα που καθορίζουν πολιτικές αποτροπής» των έκνομων ενεργειών και συνεπειών από μια ενδεχόμενη, έστω και τυχαία, σύρραξη.

Ως προς τις σχέσεις με την Μόσχα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «διατηρούμε τις καλές σχέσεις που διαχρονικά είχαμε» χωρίς, όπως ανέφερε, να επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση στην εξωτερική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση