ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Συναντά τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς

Κυπριακό, διμερή, ευρωπαϊκά, οικονομικά και ενεργειακά θέματα επί τάπητος - Θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Εμμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση και με τον Γερμανό Καγκελάριο κ. Όλαφ Σολτς. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρεί για τη Γερμανία την ερχόμενη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Βερολίνο, ο Προέδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων, διμερείς συναντήσεις με τον Καγκελάριο Σολτς και τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας κ. Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. Στις συνομιλίες που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Καγκελάριο Σολτς στις 23 Νοεμβρίου, θα συζητήσουν το Κυπριακό, καθώς και διμερή, ευρωπαϊκά, οικονομικά και ενεργειακά θέματα. Επίσης θα παραθέσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Πριν από την αναχώρηση του για το Βερολίνο, στις 22 Νοεμβρίου, στις 9.30πμ, θα χαιρετίσει το 44ο Ξενοδοχειακό Συνέδριο και Έκθεση που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων, στο ξενοδοχείο Hilton, στη Λευκωσία. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία του τουρισμού στην Κύπρο και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει ολοήμερη περιοδεία στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια της οποίας θα εγκαινιάσει σημαντικά έργα ανάπτυξης που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει στις 9πμ επίσκεψη στον σταθμό επεξεργασίας λυμάτων της Δυτικής Λεμεσού. Ακολούθως στις 9.45πμ θα μεταβεί στο εργοτάξιο κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων. Στις 10.15πμ θα τελέσει τα εγκαίνια του κέντρου ενηλίκων στην οδό Φιλελλήλων και στις 10.30πμ τα εγκαίνια των αναβαθμισμένων υποδομών επί των οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου. Στις 11:00 το πρωί θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο της Β’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού ενώ στις 12 το μεσημέρι θα καταθέσει το θεμέλιο λίθο σε κτήρια του ΤΕΠΑΚ, της Σχολής Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του Τμήματος Καλών Τεχνών.

Την ίδια μέρα, στις 6μμ, θα τελέσει τα εγκαίνια του Μεταλυκειακού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και στις 7.30μμ θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Λεμεσού. Κατά την περιοδεία του στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνοδεύεται από Υπουργούς και στελέχη της Kυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση