ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος: Όχι σε νέα μέτρα - Κίνητρα για εμβολιασμό

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή

ΚΥΠΕ

Αυτό που απαιτείται και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι ανεξαιρέτως είναι ο εμβολιασμός, δήλωσε ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε απόψε με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, παρουσία των Υπουργών της Κυβέρνησης. Όπως ανέφερε, οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι άτρωτοι και ότι «μαγκιά δεν είναι» να μην εμβολιαστούν, «μαγκιά είναι να εμβολιαστούν και να προστατευτούν».

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου

Το κράτος δεν θα προχωρήσει σε νέα μέτρα που θα αποστερήσουν την ελευθερία των πολιτών, ωστόσο, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο εμβολιασμός είναι καθήκον πατριωτικό, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη που είχε με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για τον κορωνοϊό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει το θέμα της αύξησης των κρουσμάτων και ερωτηθείς τι θα αποφασιστεί περαιτέρω, είπε ότι «βεβαίως δεν είναι εδώ που θα αποφασιστεί κατά τη σημερινή συνεδρία με τους επιστήμονες. Οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού εξετάσει μια διυπουργική επιτροπή τα κίνητρα και τα αντικίνητρα που πρέπει να δοθούν.

Η διαπίστωση είναι μια. Ότι υπάρχει μια έξαρση και ιδιαίτερα ο κίνδυνος προέρχεται από τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού.

Αυτό το οποίο απαιτείται, και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι ανεξαίρετα, είναι ο εμβολιασμός. Οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι άτρωτοι. Μαγκιά δεν είναι να μην εμβολιάζεσαι, μαγκιά είναι να εμβολιάζεσαι και να προστατεύεσαι.

Δεν μπορεί το 70% κάτω των 40 χρόνων να είναι ανεμβολίαστοι. Δεν επιτρέπεται να αγνοούν ότι 9 στους 10 που εισάγονται στα νοσηλευτήρια είναι ανεμβολίαστοι. Είναι μια εκ των ων ουκ άνευ πράξη που οφείλουν να λάβουν όλοι υπόψη και απευθύνομαι και προς επαγγελματίες είτε της βιομηχανίας σίτισης είτε της ξενοδοχειακής ή της νοσηλευτικής. Γενικότερα, οφείλει ο καθένας να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες απέναντι στους συμπολίτες του.

Δεν είναι διατεθειμένο το κράτος να προχωρήσει σε νέα μέτρα που θα αποστερήσουν την ελευθερία. Αρκετές θυσίες υπέστη ο κόσμος, αρκετές οικονομικές θυσίες έχουν υποστεί πολλοί. Όμως, αν θέλουμε να προστατεύσουμε και την υγεία που είναι το πρώτιστο, και την οικονομία που είναι συνακόλουθο θα πρέπει επιτέλους όλοι μα όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι καθήκον πατριωτικό ο εμβολισμός και η διαφώτιση».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει το δικαίωμα για μη εμβολιασμό, ο Πρόεδρος απάντησε «το δικαίωμα είναι δεδομένο, όμως, πρέπει να καταλάβετε».

Σε ερώτηση αν υπάρχει η σκέψη να φέρουν ειδικό βραχιολάκι οι μη εμβολιασμένοι, ο Πρόεδρος είπε «θα το σκεφτούμε».
Τέλος, ερωτηθείς αν τίθεται θέμα εντατικοποίησης των ελέγχων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «όλα θα ληφθούν υπόψη και όλα θα εφαρμοστούν».

Εισήγηση Υπουργού Υγείας

Επαναφορά του SafePass στους ανοικτούς χώρους, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους εσωτερικούς χώρους, εισηγήθηκε απόψε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τη σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη με τη ΣΕΕ υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Υγείας μετέβη με εισήγηση για επαναφορά του SafePass στους ανοικτούς χώρους συγχρωτισμού (π.χ. χώροι εστίασης, νυχτερινά κέντρα, clubs, κτλ) με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους εσωτερικούς χώρους, δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από COVID.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να επαναφέρει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που να οδηγήσουν ξανά σε κλείσιμο της οικονομίας, αλλά μέσα από στοχευμένες ενέργειες, να διασφαλίσει ότι η κοινωνικοποίηση των πολιτών θα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση