Kathimerini.com.cy
Δεν φοβόμαστε ούτε τον διάλογο ούτε τις διαπραγματεύσεις, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την αναχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο, για να μεταβεί στη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.
Σύμφωνα με την Προεδρία, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, κατά την αναχώρησή του το απόγευμα από το Προεδρικό Μέγαρο, για να μεταβεί στη συνάντηση του με τον κ. Έρχιουρμαν, και ερωτηθείς αν σήμερα, όπως ανέφερε ο κ. Έρχιουρμαν, θα συζητηθούν μόνο τα επτά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) για τα οποία έκανε λόγο ο ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η ατζέντα καθορίζεται σε από κοινού συνεννόηση και δεν υπάρχει μια τέτοια συνεννόηση».
«Πηγαίνω με πάρα πολύ καλή διάθεση, με πολιτική βούληση, για να συνεχίσουμε τη συζήτηση από εκεί που μείναμε κατά τη διάρκεια της τελευταίας μας συνάντησης πριν μεταβούμε στη Νέα Υόρκη που ήταν συνάντηση με θετικό πρόσημο και επαναλαμβάνω ελπίζω να προκύψουν κάποια συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα», ανέφερε.
Ερωτηθείς αν τα 19 σημεία εξακολουθούν να είναι στο τραπέζι, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε «φυσικά, είναι στο τραπέζι, γνωρίζει ο ΓΓ, γνωρίζει ο κ. Έρχιουρμαν, ο οποίος επιφυλάχθηκε να μου απαντήσει στην επόμενη συνάντηση που θα είχαμε». Σημείωσε ότι ο ίδιος τα είχε υποβάλει πριν τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη. «Δεν κατέστη δυνατόν, παρά τη θέληση μας, να γίνει συνάντηση στη Νέα Υόρκη, άρα, σήμερα θα συζητήσουμε επ΄αυτών και φυσικά όποιο θέμα θέλει ο κ. Έρχιουρμαν, δεν έχουμε πρόβλημα», είπε. «Δεν φοβόμαστε εμείς ούτε τον διάλογο ούτε τις συζητήσεις ούτε τις διαπραγματεύσεις», σημείωσε.




























