ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Όλοι να συμβάλουμε στην επανέναρξη των συνομιλιών

Είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάριο Νάβα

ΚΥΠΕ

Όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, ανέφερε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, σε δήλωσή της έπειτα από συνάντησή της με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάριο Νάβα. Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΔΗΣΥ, η κ. Δημητρίου έκανε λόγο για «μια εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με τα έργα που η Γενική Διεύθυνση Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προωθεί και χρηματοδοτεί στην Κύπρο».

Σημείωσε πως «αποτελεί κοινή μας πεποίθηση ότι η επαφή και η συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων είναι επωφελής και συμβάλλει στη δημιουργία θετικών προϋποθέσεων για το μέλλον του τόπου μας».

Ακόμη, η κ. Δημητρίου επεσήμανε στον κ. Νάβα τη σημασία που έχει η περαιτέρω ενίσχυση των εργασιών της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, προσθέτοντας ότι «τα έργα που έχουν γίνει έως σήμερα σε θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία είναι ανεκτίμητης αξίας για τον λαό της Κύπρου».

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε επίσης πως πρέπει να εξευρεθούν τρόποι υλοποίησης της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μεγάλο ενεργειακό πάρκο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα επιφέρει όφελος και προς τις δύο κοινότητες.

«Ασφαλώς παραμένει πρώτιστος στόχος μας η επίτευξη μιας συνολικής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας», ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου, επαναλαμβάνοντας πως ο διορισμός της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι μια θετική εξέλιξη.

«Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως αυτή την εξέλιξη με τη μέγιστη αποφασιστικότητα», τόνισε, υποδεικνύοντας ότι «για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία, η σύσταση διαπραγματευτικής ομάδας και η ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου». Όπως είπε, «στη φάση που βρισκόμαστε, δεν αρκούν οι γενικολογίες. Πρέπει να γίνουμε σαφείς και συγκεκριμένοι τόσο σε σχέση με το Πλαίσιο Γκουτέρες, όσο και σε σχέση με τις κόκκινες γραμμές».

«Η συνεχιζόμενη στασιμότητα και το υφιστάμενο αδιέξοδο δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους», επεσήμανε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, τονίζοντας ότι «όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα».

«Όπως έχω πει και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξει κάθε προσπάθεια η οποία θα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση