ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος: Είναι μια μέρα θλιβερής μνήμης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο μνημόσυνο πεσόντων κατά το πραξικόπημα

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη την Τετάρτη, στο μνημόσυνο των πεσόντων κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, στην Εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ενώ στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των ηρώων.

Μετά το τρισάγιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «είναι μια μέρα θλιβερής μνήμης σίγουρα, σαν αποτέλεσμα μιας έκνομης, εγκληματικής ενέργειας Ελληνοφώνων αξιωματικών της Χούντας των Αθηνών, αλλά και μη νομιμοφρόνων πολιτών, ευτυχώς ελαχίστων. Είναι μέρα που πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής πρώτα και πάνω από όλα σε όσους όρθωσαν το ανάστημα τους και έδωσαν τη ζωή τους για την επικράτηση της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της εθνικής αξιοπρέπειας.

Την ίδια ώρα χρειάζεται ένας προβληματισμός για τις συνέπειες της προδοσίας και του τρόπου αντιμετώπισης των συνεπειών εκείνων.
Όπως καλά γνωρίζετε εμμένουμε, εργαζόμαστε με την Ελλάδα, αλλά και με πλειάδα χωρών είτε εντός είτε εκτός Ευρώπης και ιδιαίτερα με τα ΗΕ, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν μέσα από ένα ελεύθερο διάλογο, όχι κάτω από απειλές και έκνομες ενέργειες εκβιαστικές από πλευράς Τουρκίας, να πετύχουμε μια λύση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του συνόλου του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Πριν και πάνω από όλα, όμως, να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και ιδιαίτερα να μπορεί να λειτουργήσει και να είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου».

Ερωτηθείς για τη γερμανική πρωτοβουλία σε σχέση με Ελλάδα-Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μας ενημέρωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Είναι μια προσπάθεια που καταβάλλεται να δημιουργηθούν κάποιοι δίαυλοι επικοινωνίας προς αποτροπή κρίσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε πίεση ο Κόκκινος

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ