ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος: Ευχαριστήριες επιστολές σε ξένους ηγέτες

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, με επιστολές που απέστειλε ευχαριστεί και επισήμως τους ηγέτες κρατών, τα οποία είτε συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς της περασμένης εβδομάδας είτε προσφέρθηκαν να αποστείλουν βοήθεια.

Επιστολές εστάλησαν προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μπόρις Τζόνσον, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Ναφτάλι Μπένετ, ευχαριστώντας τους θερμά για την ταχεία και αποτελεσματική βοήθεια που προσέφεραν προς τη χώρα μας. Στις επιστολές του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερης σημασίας, στρατηγική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας.

Στην επιστολή του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει τους ιδιαίτερους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, γεγονός που για μία ακόμη φορά αναδείχτηκε στην πρόσφατη κρίση.

Επιστολές εστάλησαν, επίσης, και προς τους ηγέτες των χωρών που δήλωσαν προς τη χώρα μας την ετοιμότητα τους να αποστείλουν βοήθεια, όπως προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Αλ Χουσεΐν, τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Μάριο Ντράγκι, τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Μισέλ Αούν, τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Αλεκσάντερ Βούτσιτς και τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης κ. Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαριστεί θερμά τους ξένους ηγέτες και επισημαίνει πως «κατά τη διάρκεια των κρίσιμων στιγμών, πάντοτε απευθυνόμαστε στους στενότερους μας συμμάχους και εταίρους».

Στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρεται ιδιαίτερα στην τραγική απώλεια των τεσσάρων Αιγυπτίων εργατών, μεταφέροντας εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου «βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια». Εκφράζει, παράλληλα, την πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει τις οικογένειες των νέων που χάθηκαν κατά την τραγωδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση