ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος για νέες εργασίες στο Βαρώσι: Θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα

Ως μία νέα απαράδεκτη πρόκληση χαρακτήρισε ο κ. Αναστασιάδης τις εργασίες για άνοιγμα ενός ακόμη κομματιού παραλίας στην περίκλειστη πόλη

ΚΥΠΕ

Ως μία νέα απαράδεκτη πρόκληση χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τις εργασίες που διεξάγουν οι κατοχικές αρχές το τελευταίο διάστημα για άνοιγμα ενός ακόμη κομματιού της παραλίας στην περιφραγμένη περιοχή του Βαρωσίου, συμπληρώνοντας πως «δεν θα την αφήσουμε απαρατήρητη, θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα προς όσους σήμερα φαίνονται να είναι οι προασπιστές του Διεθνούς Δικαίου».

«Θα συνεχίσουμε να εμμένουμε ότι επιτέλους θέματα αρχής που προβάλλονται για την παραβίαση της κυριαρχίας μιας χώρας δεν μπορεί να παραγνωρίζουν την ίδια παραβίαση από μια άλλη χώρα, και ιδιαίτερα μια χώρα που προκαλεί συνεχώς τόσο τη διεθνή κοινότητα, όσο και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, αλλά και τους μελλοντικούς εταίρους της, όπως προσδοκεί, της Ευρώπης», προσέθεσε σχετικά και με τη στάση της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στο περιθώριο της επίσκεψής του στην πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Λευκωσία προκειμένου να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Εμίρη του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το περιεχόμενο της επικοινωνίας του με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του τελευταίου στην Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για τον τρόπο που ο Έλληνας Πρωθυπουργός προέβαλε τόσο τα ευρύτερα θέματα που αφορούν την ειρήνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά ιδιαίτερα «και για τον τρόπο προβολής του κυπριακού προβλήματος, πάντα μέσα στις σωστές διαστάσεις, μέσα και από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, αλλά και με σειρά επαφών τόσο με το Κογκρέσο, όσο και με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους».

Ερωτηθείς για τον διαφαινόμενο εκνευρισμό που προκάλεσαν στην Άγκυρα οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, αλλά και για μετέπειτα δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών πως οι ευθύνες για μη λύση του Κυπριακού ανήκουν στην ε/κ πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε πως και μόνο ο εκνευρισμός της Άγκυρας καταδεικνύει το πόσο ορθά ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει χειριστεί το όλο θέμα και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί απόλυτα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση