ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος για ξυλοδαρμό 25χρονης: Δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν Τ/κ

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ερσίν Τατάρ για το επεισόδιο

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Δεν πρόκειται για περιστατικό που οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν Τουρκοκύπριοι, Ελληνοκύπριοι κ.ο.κ. και δεν πρέπει να του δώσουμε μια τέτοια διάσταση, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στο περιστατικό κατά Τουρκοκύπριας, σημειώνοντας παράλληλα ότι κάθε πράξη άσκησης βίας είναι καταδικαστέα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Μάκη Κεραυνού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ερωτηθείς τι είπε στον κ. Τατάρ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο με την Τουρκοκύπρια στην οποία ασκήθηκε βία από Ελληνοκύπριους, είπε ότι "οποιοδήποτε περιστατικό άσκησης βίας είναι καταδικαστέο και χαίρομαι που η Αστυνομία αντέδρασε αμέσως.

Το τηλεφώνημα μου στον κ. Τατάρ ήταν για να του εξηγήσω ότι εξ όσων είχα ενημερωθεί, δεν πρόκειται για περιστατικό που οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν Τουρκοκύπριοι, Ελληνοκύπριοι κ.ο.κ. Και δεν πρέπει να του δώσουμε μια τέτοια διάσταση.

Το 2003 ο μακαριστός Ραούφ Ντενκτάς επέτρεψε τη μερική άρση των περιορισμών και είχαμε το άνοιγμα των οδοφραγμάτων θεωρώντας ότι σε μια βδομάδα, δύο βδομάδες θα γίνουν τέτοιου είδους επεισόδια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που θα ενίσχυαν το δικό του αφήγημα ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε μαζί. Διαψεύστηκε κατηγορηματικά.

Θέλω να χαιρετίσω την άμεση στάση και αντίδραση της Αστυνομίας, διερευνάται, και οποιοδήποτε περιστατικό άσκησης βίας είναι καταδικαστέο".

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου αν υπήρξε νέο περιστατικό στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας που αφορά επίθεση Τούρκου κατά Ελληνοκυπρίων αστυνομικών, ο Πρόεδρος είπε "φυσικά", προσθέτοντας ότι "ακούω κάποια κριτική ότι δεν με πήρε ο κ. Τατάρ με αφορμή αυτό το περιστατικό που αναφέρετε. Εμείς είμαστε κράτος, δεν είμαστε ψευδοκράτος, είμαστε κράτος μέλος της ΕΕ, κράτος δικαίου, δεν είμαστε ψευδοκράτος. Και καλό είναι όλοι να το γνωρίζουν αυτό".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση