ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: Η θετική ατζέντα Τουρκίας - ΕΕ προϋποθέτει και θετική συμπεριφορά

Τι ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης

ΚΥΠΕ

Η θετική ατζέντα της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προϋποθέτει και θετική συμπεριφορά, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψη στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ότι «θετική συμπεριφορά δεν είναι οι συνεχιζόμενες προετοιμασίες για εποικισμό της Αμμοχώστου, δεν είναι η πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι και παραβιάζει κατάφωρα τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και ανατρέπει τη βάση λύσης με την επιδίωξη εξεύρεσης λύσης στη βάση δύο κρατών».

«Συνεπώς», ανέφερε, «θεωρώ αδιανόητο από δικής μου πλευράς να συναινέσω σε μια θετική ατζέντα, που θα περιλάμβανε εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης, που θα περιλάμβανε τη μη θεώρηση βίζας σε Τούρκους υπηκόους ή και τα όσα άλλα διεκδικεί η Τουρκία».

Ερωτηθείς για το θέμα του ανοίγματος οδοφραγμάτων, μετά το κλείσιμο τους λόγω πανδημίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδη είπε ότι «από δικής μας πλευράς έχουν δοθεί τα στοιχεία, που θα επέτρεπαν για να προχωρήσουμε».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «από τουρκικής πλευράς φαίνεται ότι υπάρχει μια διχογνωμία μεταξύ των ηγετών της τουρκοκυπριακής κοινότητας», για να προσθέσει ότι «εμείς επιδεικνύουμε για άλλη μια φορά την καλή μας θέληση, με βάση πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Όπως συμπλήρωσε εναπόκειται «στην άλλη πλευρά, επιτέλους, να ανταποκριθεί στη δική μας επίδειξη καλής θέλησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση