ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:25
 

Πρόεδρος: Ο Ανδρέας Μούσκος υπηρέτησε ως ακούραστος μαχητής τον τόπο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφώνησε τον επικήδειο λόγο στην κηδεία του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Ανδρέας Μούσκος έδωσε αγώνες και υπηρέτησε ως ακούραστος μαχητής, με ευθύνη και συνέπεια τον τόπο και την κοινωνία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στον επικήδειο λόγο του στην κηδεία του Αντρέα Μούσκου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «είναι στιγμές που παρά την όποια δύναμη και αν επιστρατεύσει κανείς, εκείνο που επικρατεί είναι η θλίψη και ο πόνος που προκαλεί ο χαμός ενός αγαπημένου προσώπου».

Πρόσθεσε ότι ανάλογες στιγμές είναι και αυτές που βιώνουν από χθες η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συμπολίτες του εκλιπόντος, σημειώνοντας πως σήμερα «αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο στο πρόσωπο του οποίου συνέκλιναν τα χαρακτηριστικά του ήθους, της αξιοπρέπειας, της ευφυΐας, της αγωνιστικότητας και της φιλοπατρίας, χαρακτηριστικά τα οποία καθόρισαν και την πορεία της ζωής» του.

Ανέφερε επίσης ότι στην πορεία ζωής του Ανδρέα Μούσκου καταξιώθηκε «ως επιχειρηματίας, αλλά κυρίως ως άνθρωπος, αναλώνοντας εαυτόν στην υπηρεσία τόσο της τοπικής κοινωνίας της αγαπημένης πόλης της Λάρνακας, όσο και της πατρίδας μας ευρύτερα, συνδέοντας στενά» το όνομά του με τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Στον επικήδειο λόγο του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους «δεσμούς μακράς και ειλικρινούς φιλίας» με τους οποίους συνδέθηκε με τον εκλιπόντα και σημείωσε πως «τιμήσαμε την φιλία διαχρονικά και με συνέπεια στο πέρασμα των χρόνων, στα εύκολα, αλλά και τα δύσκολα, μέσα από τους κοινούς αγώνες που χρειάστηκε να δώσουμε στην πολιτική μας διαδρομή, ανδρωμένοι και οι δύο στις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Ανδρέας Μούσκος έδωσε αγώνες τόσο από τα έδρανα της Βουλής, όσο και από τις ποικίλες θέσεις από τις οποίες υπηρέτησε τον τόπο και την κοινωνία, ως ακούραστος μαχητής, με ευθύνη και συνέπεια, αλλά και με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές ευαισθησίες που τον διέκριναν, πρότασσε πάντοτε το καλό και το συμφέρον της πατρίδας και των συμπατριωτών μας.

Είναι για όλους αυτούς τους λόγους, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που η παρουσία του «στην παράταξη υπήρξε τιμή» και γι’ αυτούς τους λόγους σήμερα η Λάρνακα, η πόλη που αγάπησε και τον αγάπησε, που την τίμησε και τον τίμησε, μετρά τη μεγάλη του απώλεια.

Σημείωσε, επίσης, πως «αυτή η καθολική αναγνώριση, η εκτίμηση της συνολικής πορείας και προσφοράς» του εκλιπόντος, ο σεβασμός στο πρόσωπο του, η καταξίωση του ως συζύγου, πατέρα, ανθρώπου, πατριώτη, είναι που θα απαλύνουν τον πόνο των δικών του ανθρώπων στους οποίους φρόντισε να μεταλαμπαδεύσει τις αρχές και τις αξίες του και για τους οποίους η πορεία της ζωής του, πέραν της τιμής που περιποιεί για τους ίδιους, συνιστά την ίδια στιγμή μία βαριά παρακαταθήκη χρέους και ευθύνης για τη συνέχιση του ανεκτίμητου παραδείγματος του.

Προσφωνώντας τον Ανδρέα Μούσκο «αγαπημένε μου φίλε», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι σήμερα που φεύγει για να συναντήσει τους δικούς του ανθρώπους, πρέπει να γνωρίζει ότι οι πολύτιμες αυτές παρακαταθήκες του, «έχουν ήδη εύγλωττα μιλήσει σε όλους μας, για το νόημα που έχει ο έντιμος και αξιοπρεπής αγώνας, ο αγώνας για τις αξίες, τα ιδανικά και την πατρίδα».

Της κηδείας προέστη ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος συλλειτουργούντος του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου. Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρόεδρος και στελέχη του ΔΗΣΥ, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, βουλευτές, ο τέως Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι Λάρνακας, ο Δήμαρχος Αραδίππου, εκπρόσωποι κομμάτων και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και πλήθος κόσμου.

Μετά τον επικήδειο έγινε κατάθεση στεφάνων. Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Koντού, στη Λάρνακα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X