ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: Περήφανος για το έργο που επιτεύχθηκε στις Φυλακές

Διαβεβαίωσε ότι γίνονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του υπερπληθυσμού

ΚΥΠΕ

Περήφανος για το έργο που επιτεύχθηκε στις Κεντρικές Φυλακές τα τελευταία πέντε χρόνια δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας απηύθυνε χαιρετισμό πριν την παράσταση «Εταιρεία Θαυμάτων» της Θεατρικής Ομάδας Κρατουμένων του Τμήματος Φυλακών, στο Θέατρο Λατσιών. Διαβεβαίωσε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του υπερπληθυσμού.

Ο Πρόεδρος είπε ότι όταν το 2016 ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου εισηγείτο, κάτω από τις περιστάσεις που επικρατούσαν, που θέλουμε να τις θεωρούμε παρελθόν, την ανάληψη της Διεύθυνσης από την Άννα Αριστοτέλους με βοηθό την Αθηνά Δημητρίου, είχε κάποιες επιφυλάξεις αλλά χαίρεται και περηφανεύεται για το έργο που πραγματικά έχει επιτελεστεί τα τελευταία μόλις πέντε χρόνια.

"Όχι μόνο άλλαξε η εικόνα, αλλά άλλαξε πραγματικά η ζωή των ανθρώπων που στην πορεία μπορεί διαπράττοντας λάθη να βρέθηκαν στις φυλακές. Άλλαξε η νοοτροπία διαχείρισης και μεταχείρισης ανθρώπων και όχι υποτελών στην ανθρώπινη εξουσία. Είμαστε σήμερα το υπόδειγμα και αυτό κάνει τη χώρα μας περήφανη, αλλά και διαμορφώνονται οι συνθήκες εκείνες που μέσα από την αναπροσαρμογή, τον υγιή σωφρονισμό, την εμπλοκή στα καθ’ημέραν, τη μη αποξένωση από την κοινωνία, και δημιουργεί πραγματικά ανθρώπους που επανερχόμενοι στην κοινωνία θα είναι όπως όλοι οι υπόλοιποι των συνανθρώπων μας χρήσιμοι να συμβάλουν ώστε να πάμε μπροστά", τόνισε.

Ο Πρόεδρος σημείωσε πως αν πει οτιδήποτε περισσότερο από όσα με τόση ενάργεια και λεπτομέρεια έχει αναφέρει η Διευθύντρια των Φυλακών, έχει την εντύπωση ότι θα αφαιρούσε από τα επιτεύγματα.

"Αυτό που πραγματικά νιώθω είναι αυτό που έχει επιτευχθεί. Να αποτελούν οι Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου σημείο αναφοράς είτε στο Συμβούλιο της Ευρώπης είτε στα διάφορα Συμβούλια Φυλακών είτε στα Συμβούλια των Υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ είτε ακόμα και ως υπόδειγμα της Netflix προκειμένου να δώσουν την άλλη εικόνα, όχι την εικόνα των φυλακών όπου καταργούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου παραβιάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά ακριβώς το αντίθετο", τόνισε.

Ο Πρόεδρος είπε στο χαιρετισμό του πως αν αναλογιστεί κανένας ότι στα τελευταία πέντε χρόνια λειτουργούν εννιά συνολικά σχολεία και ότι 19 των κρατουμένων φοιτούν σε πανεπιστήμια ή διεκδικούν μεταπτυχιακούς τίτλους, αυτό και μόνο είναι αρκετό για να αποτελέσει πραγματικά έργο για όσα επιτελούνται σήμερα στις Κεντρικές Φυλακές.

Ευχαρίστησε και εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, σε όλους τους υπαλλήλους του σωφρονιστικού συστήματος και πρόσθεσε πως και η νυν Υπουργός προσπαθεί με κάθε τρόπο να δούμε πώς αντιμετωπίζεται η συμφόρηση στις φυλακές.

"Είχαμε προχθές σύσκεψη και είμαι βέβαιος με τη συνεργασία της Επιτροπής Νομικών, που ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών θα δούμε πώς υπάρχει αποσυμφόρηση και πώς δημιουργούνται ακόμα πιο ανθρώπινες συνθήκες μέσα από μεθόδους μεταξύ των οποίων και το ηλεκτρονικό βραχιόλι", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση