ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος: Πρότυπο το κίνημα εθελοντισμού στην Κύπρο

Η αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, παρέδωσε στον Πρόεδρο επιταγή με ποσό που μαζεύτηκε από έρανο για τους πυρόπληκτους στις επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού

ΚΥΠΕ

Ποσό πάνω από €36.000 που συγκεντρώθηκε από εράνους, παρέδωσαν τη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπρόσωποι του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και της ΕΠΟΕ ΕΟΣΕΚ για να διατεθούν σε ομάδες που τα χρειάζονται.

O Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και της ΕΠΟΕ ΕΟΣΕΚ.

Η αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, παρέδωσε στον Πρόεδρο επιταγή με ποσό που μαζεύτηκε από έρανο για τους πυρόπληκτους στις επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού.

Παραδίδοντας την επιταγή, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Ηλίας Δημητρίου είπε ότι «το εθελοντικό κίνημα δηλώνει πάντα παρών στα δύσκολα που υπάρχουν στην κυπριακή κοινωνία και όχι μόνο. Είναι μια πορεία διαχρονική που αφορά τους εράνους στην Κύπρο και στο εξωτερικό».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην άριστη συνεργασία του Συμβουλίου με τον Επίτροπο του Πολίτη, Παναγιώτη Σεντώνα σε ό,τι αφορά και τη βοήθεια που απεστάλη στην Ουκρανία αισθανόμενοι τον πόνο της προσφυγιάς που είχε περάσει η Κύπρος το 1974, όπως είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια για το γεγονός ότι «το κίνημα εθελοντισμού στην Κύπρο έχει αναπτυχθεί σε βαθμό που να αποτελεί πρότυπο σε πολλές των ευρωπαϊκών και άλλων χωρών μέσα από την ανθρωπιστική συνδρομή που παρέχει σε ώρες ανάγκης και όχι μόνο για τον κυπριακό λαό, αλλά και για όσες άλλες των χωρών μέσα από καταστροφικές συνέπειες έχουν την ανάγκη». Είπε ακόμη, ότι «απέδειξε ο κυπριακός λαός, ιδιαίτερα μέσα από το εθελοντικό κίνημα ότι διαθέτει ανθρωπιά, ότι διαθέτει εκείνο το κράμα της νοοτροπίας ότι δεν μπορεί να μένει αδιάφορος στα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη μας».

Πρόσθεσε ότι το ποσό που παρέδωσε το Συμβούλιο, το οποίο ανέρχεται στις €16.300 θα κατατεθεί στο Γενικό Λογιστήριο για τις ανάγκες των πυρόπληκτων και ευχήθηκε κάθε πρόοδο στις προσπάθειες που καταβάλλει το Συμβούλιο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΟΕ ΕΟΣΕΚ, Αντώνης Χρυσοστόμου παρέδωσε επιταγή ύψους €20.000 ευρώ εκ μέρους της συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΑΤΗΚ, σημειώνοντας ότι «δηλώνουν παρόντες» οι υπάλληλοι της ΑΤΗΚ σε διάφορα έργα που αφορούν την κοινωνία, όπως εράνους, δεντροφυτεύσεις και άλλες δράσεις.

Ο κ. Χρυσοστόμου ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της μη μετοχοποίησης της ΑΤΗΚ με την απόσυρση σχετικού νομοσχεδίου καθώς και για την κατάργηση της πρόνοιας του Κανονισμού για πλεονάζον προσωπικό στην ΑΤΗΚ, η οποία, όπως είπε, καταργήθηκε μετά από 60 χρόνια που βρισκόταν σε ισχύ.

«Μετά από 60 χρόνια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφήνει το δικό του στίγμα, στο δικό μας οργανισμό,» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ευχαριστίες προς τους υπαλλήλους της ΑΤΗΚ που «εμπνεόμενοι από το ίδιο πνεύμα εθελοντισμού έχουν σήμερα αποδείξει πόσο ενδιαφέρονται όχι μόνο για τα συνδικαλιστικά, αλλά και τα όσα κοινωνικά ή άλλα προβλήματα δημιουργούνται», σημειώνοντας ότι «η πολυσχιδής, πολύμορφη δράση σας αποδεικνύει ότι ο υγιής συνδικαλισμός είναι αυτός που οδηγεί στις επιτυχίες».

Ανέφερε ότι στα θέματα που απασχολούσαν τις συντεχνίες δόθηκαν λύσεις λόγω «της σοφίας» των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και της αξιολόγησης του ορθολογισμού από πλευράς Κυβέρνησης με στόχο να αποφεύγονται άστοχες περιπέτειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση