ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος: Η σφραγίδα του Μ. Θεοδωράκη θα παραμείνει βαθιά χαραγμένη

Υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Μίκη Θεοδωράκη ο κ. Νίκος Αναστασιάδης

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το βιβλίο συλλυπητηρίων σε ηλεκτρονική μορφή, που άνοιξε η Πρεσβεία της Ελλάδας, για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας στο βιβλίο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε πως «η σφραγίδα του Μίκη Θεοδωράκη θα παραμείνει βαθιά χαραγμένη και ανεξίτηλη στον σύγχρονο ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό".

"Δεν έγραψε μόνο σπουδαία μουσική. Έκανε τη μεγάλη ποίηση κτήμα του λαού, δημιούργησε μνημειώδη έργα που υπερβαίνουν την εποχή μας, συνταίριαξε το λαϊκό με το κλασικό, όντας μεγαλοπρεπής και καθημερινός συνάμα. Έγραψε μουσική που ενέπνευσε αγώνες και δημιούργησε οράματα", σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε πως "ο Μίκης Θεοδωράκης υπερέβη τα όρια του εθνικού συνθέτη, για να γίνει οικουμενικός πολίτης με το έργο, τη δράση, τον ανυπέρβλητο δυναμισμό του τον οποίο αφιέρωνε στον αγώνα που κάθε στιγμή της ζωής του θεωρούσε ότι άξιζε να δώσει.
Αιωνία ας είναι η μνήμη στον μουσουργό της οικουμένης".

"Τον άνθρωπο που μας ένωσε, μας ενέπνευσε, μας έδωσε σθένος από το σθένος του. Τον άνθρωπο που μας έδωσε το κουράγιο να στεκόμαστε με ελπίδα και πάθος στο ΄Χρυσοπράσινο φύλλο’ που τόσο αγάπησε», κατέληξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση