ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος σε τηλεδιάσκεψη ηγετών ΕΕ: Ανάγκη αύξησης παραγωγής εμβολίων

Η παρέμβαση του Προέδρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε απόψε σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ με τη συμμετοχή ομάδας ηγετών από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν η προπαρασκευή του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες δια φυσικής παρουσίας, στις 24 και 25 Μαΐου 2021.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την τηλεδιάσκεψη ήταν αυτά που αναμένεται να περιέχονται στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής της προσεχούς εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα: το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην επικράτεια της ΕΕ προς αναχαίτιση της πανδημίας κορωνοϊού και άλλα σχετικά θέματα συντονισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η Κλιματική Αλλαγή, οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και οι σχέσεις της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Μπρέξιτ.

Κατά την Παρέμβαση του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως μεταξύ των θεμάτων που θα πρέπει να συζητηθούν την άλλη εβδομάδα σε σχέση με την πανδημία είναι η ανάγκη για περαιτέρω αύξηση της παραγωγής εμβολίων και της επιτάχυνσης της παράδοσής τους τα κ-μ ώστε να καταστεί δυνατή η εμβολιαστική κάλυψη μεγάλης μερίδας του πληθυσμού το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, επίσης, πως το θέμα του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού είναι εξίσου μείζονος σημασίας, τόσο για τους ίδιους τους πολίτες που θα θέλουν να ταξιδεύουν εν καιρώ πανδημίας όσο και για σκοπούς επανεκκίνησης της οικονομίας των Κρατών Μελών της ΕΕ.

Σε σχέση με την Κλιματική Αλλαγή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στους ενδιάμεσους στόχους της ΕΕ για μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων μέχρι το 2030 και τις δράσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης για μετάβαση προς την πράσινη οικονομία, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη όπως ληφθούν καλά υπόψη οι ιδιαιτερότητες της Κύπρου, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της συνδεσιμότητας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. Αντόνιο Κόστα, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Xavier Bettel και ο Πρωθυπουργός του Βελγίου κ. Alexander De Croo.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση