ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος: Συναντά υπουργούς και καθορίζει στόχους για τις πρώτες 100 μέρες

Στις συναντήσεις ο κ. Χριστοδουλίδης δίνει κατεύθυνση για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ενώπιον τους τα Υπουργεία και Υφυπουργεία ως προτεραιότητες

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης άρχισε την Παρασκευή, συνεχίζει σήμερα και θα ολοκληρώσει τη Δευτέρα κατ' ίδιαν χωριστές συναντήσεις με όλους τους Υπουργούς και Υφυπουργούς για το κυβερνητικό έργο και τις προτεραιότητες που τέθηκαν.

Στις συναντήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, γίνεται συζήτηση προτεραιοτήτων βάσει του προγράμματος διακυβέρνησης και καθορισμός συγκεκριμένων στόχων τις πρώτες 100 μέρες και ετοιμασία σχεδίων δράσης για υλοποίηση του συνόλου του προγράμματος διακυβέρνησης το οποίο, μέσα στο πλαίσιο της λογοδοσίας και διαφάνειας, θα παρουσιαστεί από τον κάθε Υπουργό/Υφυπουργό δημόσια.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάγκη της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, όπως επίσης της χρηστής διοίκησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις συναντήσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δίνει κατεύθυνση για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ενώπιον τους τα Υπουργεία και Υφυπουργεία ως προτεραιότητες και γίνεται επισκόπηση ανοικτών θεμάτων που παρέλαβε η νέα Κυβέρνηση και τα οποία θα πρέπει αμέσως να αντιμετωπιστούν.

Όπως γίνεται γνωστό, ο ΠτΔ τονίζει την ανάγκη όλα να γίνονται μέσα στο πλαίσιο διατήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας και ζήτησε επίσης αυστηρή προσήλωση στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων, στον συντονισμό και την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, καθώς και στη στενή συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία που επιβάλλεται να υπάρχει.

Δόθηκαν εξάλλου οδηγίες για την ετοιμασία και την επικαιροποίηση σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Στη διάρκεια των συναντήσεων με τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς, παρούσα είναι η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, η οποία είναι υπεύθυνη για το συντονισμό και την παρακολούθηση υλοποίησης του κυβερνητικού έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση