ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόεδρος - Τι έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την Ελισάβετ Β’

Το μήνυμά του

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, το οποίο ανοίχθηκε στην κατοικία του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου κ.  Irfan Siddiq Obe.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Είναι με μεγάλη λύπη που μεταφέρω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας εκ μέρους του λαού και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και του ιδίου και της Πρώτης Κυρίας, για τον θάνατο της Α.Μ. Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της γίναμε μάρτυρες της περαιτέρω ενίσχυσης των ιστορικών δεσμών μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου, τόσο διμερώς όσο και εντός της οικογένειας της Κοινοπολιτείας.

Θα θυμόμαστε πάντοτε τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για την αφοσίωση και προσήλωση της στα κοινά, καθώς και για την αγάπη και αφοσίωση της στην Οικογένεια της.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πένθους και λύπης, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατη συμπάθεια μας στην Α.Μ. Βασιλέα Κάρολο Γ’, τη Βασιλική Σύζυγο, τα Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας». 

Δηλώσεις Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την υπογραφή 

Την επιθυμία να συνεχίσει η εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας παράλληλα βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον θάνατο της  Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, που ανοίχθηκε στην οικία του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας κ. Irfan Siddiq Obe, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εξέφρασα βαθύτατη θλίψη του κυπριακού λαού, της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ιδίου προσωπικά για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Βεβαίως είχα την ευκαιρία, σε μια σύντομη συνομιλία με τον Ύπατο Αρμοστή, να επαναλάβω την επιθυμία μας να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να μελετηθούν βεβαίως και οι τρόποι εμπλοκής ή και δημιουργίας συνθηκών επανέναρξης των συνομιλιών».

Από την πλευρά του ο Ύπατος Αρμοστής ανέφερε ότι ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ «είναι μια τεράστια απώλεια για τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κοινοπολιτείας και για πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων και ελπίζω ότι η επόμενη συνάντηση μας να είναι σε πιο ευχάριστη περίσταση».  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση