ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:37
 

Πρόεδρος της 5ης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Α.Μαυρογιάννης

Ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ ευχαρίστησε όλα τα κράτη-μέλη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό του

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Φιλοδοξία μου είναι να προσφέρω στον ΟΗΕ και στην διεθνή κοινότητα, εκ μέρους του τόπου μου», δήλωσε ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάνης, μετά την εκλογή του στην προεδρία της 5ης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για όλο το διάστημα της 74ης Συνόδου της που λήγει το Σεπτέμβριο του 2020. Η 5η Επιτροπή – η ισχυρότερη των 6 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ – ασχολείται με τα ζητήματα προϋπολογισμού και διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η εκλογή μου στην Προεδρία της 5ης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ευχαριστώ όλα τα κράτη-μέλη για την εμπιστοσύνη τους», δήλωσε ο πρέσβης κ. Μαυρογιάννης.

«Σεμνά και ταπεινά και με αίσθηση χρέους, θα προσπαθήσω, μαζί με τους συνεργάτες μου, να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις και τις προκλήσεις της θέσης αυτής, μιας από τις σημαντικότερες και κομβικότερες, μα και δυσκολότερες, μέσα στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών. Φιλοδοξία μου είναι να προσφέρω στον ΟΗΕ και στην διεθνή κοινότητα, εκ μέρους του τόπου μου».

Ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε πως «η Κύπρος έχει ειδική σχέση με τον ΟΗΕ λόγω και του Κυπριακού, αλλά δεν θέλει μόνο να παίρνει, αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης, και να δίνει και να συνεισφέρει ενεργά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Ο κ. Μαυρογιάννης έχει σημαντική εμπλοκή στα ευρύτερα ζητήματα των Ηνωμένων Εθνών από την πρώτη του θητεία, όταν ενεπλάκη στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το 2016 ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την οποία η Κύπρος έχασε για ελάχιστες ψήφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

20ος αιώνας: Ένας αιώνας γεμάτος Ελλάδα/ 1960-1970 τόμος Α

«Τα συγχαρητήρια μου για την έκδοσή σας»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

#PoliticsBlog Το κατασκοπευτικό βαν, η συγκάλυψη, η απολογία και και ο νέος εμφύλιος

«Πορδίκη να εγγραψεις στην βουλή τους ψεκασμούς... »
Αρμαγεδών  |  18:51

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X